BSH, Makers of Tomorrow Projesi Kapsamında Geleceği Kodlayan Nesiller Yetiştiriyor!


BSH, Makers of Tomorrow Projesi Kapsamında Geleceği Kodlayan Nesiller Yetiştiriyor!

 

BSH Türkiye, BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli 3 Ar-Ge merkezinden birinin yer aldığı Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde Makers Of Tomorrow projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji eğitimlerinin verileceği Maker Lab’in açılışı yapıldı.

BSH Türkiye’nin Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Makers of Tomorrow projesi kapsamında BSH Çerkezköy fabrikasında Çerkezköy’de yaşayan öğrencilerin yıl boyunca kodlama ve yazılım eğitimlerini ücretsiz olarak alabilecekleri Maker Lab (Kodlama Laboratuvarı) açıldı. Maker Lab’de çocuklar kodlamanın, yani bilgisayar programlamanın temellerini öğrenirlerken, aynı zamanda tasarım yapmanın ve kendi hayallerini hayata geçirmenin keyfine varacaklar. Yıl boyunca sürecek eğitimler sonunda yazılımcıların kullandığı birçok terim ve metot hakkında bilgi sahibi olacak olan öğrenciler; kendi oyunlarını tasarlamayı, elektronik programlamayı ve devre kurmayı deneyimleyecekler.

 

Çocukları gelecekte kodlama, robotik, yapay zekâ, Endüstri 4.0, 3D baskı, mobil uygulamalar ve benzeri teknolojilerde üstün kılmayı hedefleyen proje, Türkiye'nin en sanayileşmiş bölgelerinden biri olan Çerkezköy için de öncü bir proje olma rolü üstleniyor. Proje kapsamında Çerkezköy'de 10 ortaokul ve liseyle yakın çalışılması ve 9-17 yaş aralığındaki öğrencilere ve bu alanlardaki öğretmenlere eğitim verilmesi planlanıyor.

Maker Lab açılışında konuşan BSH İcra Kurulu Üyesi (CTO) Ralf Fuchs; “Çağımızın gerekliliği olan teknoloji okuryazarlığı konusuna teknoloji üreten bir şirket olarak kayıtsız kalamazdık. Teknoloji ve kod okuryazarlığını yaygınlaştırmak, yazılım alanında çocuklarımızın geleceklerine değer katmak gayesiyle yola çıktığımız Makers Of Tomorrow projesinin ilk adımını BSH Grubu’nun dünyadaki 3 Ar-Ge merkezinden biri olan Çerkezköy fabrikasında hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ve benzeri projelerle gelecekte çocuklarımızın daha iyi kod yazmalarını amaçlıyoruz. Çünkü kod yazmayı bilmek geleceğin tüm meslekleri için gerekli olan bir önkoşul haline gelecek. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için bu tarz projelerin gelişmesini önemsiyor ve bu vizyon doğrultusunda projemizin yaygınlaşmasını hedefliyoruz.”

 

Fuchs, “Teknoloji ve STEM alanındaki eğitim eksikliğini genç nesli yeniden eğiterek hemen kapatmalıyız”

Türkiye’de teknoloji ve STEM alanında yaşanan eğitim eksikliğine dikkati çeken Fuchs, STEM ve teknoloji ile ilgili üniversitelerde kontenjanların oldukça düşük olduğunu belirtti. İnternet kullanımının gerçek yeteneklere dönüşme oranının çok az oluşuna vurgu yapan Fuchs, Türkiye’deki ileri bilgisayar kullanımı bilgisine sahip öğrencilerin oranının yalnızca %1 olduğunu açıkladı. Fuchs, Türkiye’de 15-29 yaş arasındaki gençlerin %30’unun hem işsiz hem de eğitimsiz olduğunu belirterek bu oranın 35 OECD ülkesi arasındaki en yüksek oran olduğuna dikkati çekti.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları