2016 Yılının En Büyük Güvenlik Tehditleri


Network Safety Concept with Businessman Touching Closed Padlock as Symbol of Security. Internet Security Technologies. Password Access Protection.

Önümüzdeki yıl içinde hackerlar, kritik altyapılardan sağlık sektörüne kadar birçok hedefe saldırılarda bulunacak. İşte 2016 yılındaki siber güvenlik öngörüleri:

Makineden Makineye Yapılan Saldırılardaki Artış

2016 yılında, internete bağlı cihaz sayısının %30 artarak 6.8 milyar olacağı tahmin ediliyor. Bu sayının 2020 yılında 20 milyar olacağı düşünülüyor. Sayının bu denli hızlı artışı hackerlar için yeni fırsatlar doğuracaktır.

Bir Solucan mı Besliyorsunuz?

Bu yıl cihazdan cihaza yayılacak yeni virüsler ve solucanların ortaya çıkması kuvvetle muhtemel. Tabi ki bu tarz zararlı yazılımların milyonlarca cihaz arasında yayılması sebebiyle verdikleri zarar çok büyük boyutlara ulaşıyor.

Bulutları Kırmak

Bulut(Cloud) servislerine ve bu servislerin altyapılarına yönelik saldırıların bu yıl artış göstermesi bekleniyor. Bu yıl içinde sadece bulut servislerini hacklemek amacıyla yazılan yazılımları göreceğiz. Aynı zamanda, bu bulut servislerini kullanan cihazlar dolayısıyla kişilerin ve şirketlerin de bilgileri siber saldırganların eline geçmiş olacak.

İki Yüzlü Zararlı Yazılımlar

Birçok şirket şu anda kum kutusu denilen yazılımları kendi ağlarında kullanmadan önce daha güvenli bir ortamda test ediyorlar.

Kum kutusu ise derin bir denetim imkanı veren ve davranışlarını değiştiren zararlı yazılımları yakalamaya izin veren yazılımlardır.

Hackerlar, son dönemde karantinada gibi görünen fakat zararlı yazılıma dönüşebilen dolayısıyla iki farklı davranış gösterebilen yazılımlar geliştiriyor.

Şirketler ve Bireyler Kendilerini Korumak İçin Ne Yapabilirler?

Siber güvenlik stratjileri aynı zamanda anti-virüs yazılımları dizayn etmenin de bir parçası olabilir. Ayrıca, çalışanların da e-posta içinde gelen bilinmeyen eklentilere tıklamamaları, yazılımların güncel olması vs. konusunda eğitilmelilerdir.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları