Ana Sayfa
Hakkımızda
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Dergi
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey
Sizden Gelenler
İletişim
Medya Planı
CyberMag Logo
Kategoriler
Ana Sayfa
Hakkımızda
Dergi
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
Sizden Gelenler
İletişim
CyberMag Logo
Medya Planı
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Temmuz 2021
Olimpiyatları İzlerken Kaybeden Siz Olmayın
Dünya genelinde etkinliklerin iptal edildiği bir buçuk yılın ardından, birçok spor etkinliği yeniden düzenlenmeye başlandı. Akıllı televizyonunuzda, dizüstü bilgisayarınızda, tabletinizde veya cep telefonunuzda spor yayınlarını izliyorsanız, kendinizi ve kişisel verilerinizi güvende tutmalısınız. Siber güvenlik kuruluşu ESET bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri inceledi.
Siber suçluların Olimpiyat Oyunları’nda kurduğu 5 tuzak
Bir yıllık gecikmenin ardından, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları 23 Temmuz 2021'de başladı. Bu kez tüm etkinlikler seyircisiz gerçekleşecek oluşu, sağlık ve siber güvenlik açısından fiziksel riskleri azaltıyor. Ancak spor tutkunları, siber suçluların çeşitli çevrimiçi dolandırıcılık düzenlerini devreye alarak taraftarların Olimpiyat Oyunları’nı izleme isteğinden yararlanmayı hedefleyeceği unutulmamalı.
Sağlık Sektörüne Yönelik Siber Saldırılar Dünyanın Dört Bir Yanında Hala Devam Ediyor
COVID-19 pandemisiyle birlikte tüm dünyanın yakından takip ettiği sağlık sektörü, son zamanlarda hacker'ların en gelişmiş tehditlerinin hedefi oluyor. BugBounter da sağlık sektöründeki paydaşların bu saldırılara neden maruz kaldığına ve siber savunmanın nasıl geliştirilebileceğine dair detayları paylaşıyor.
İnsan Kaynakları Süreçlerinde Yapay Zekâ Temelli Teknolojiler Yaygınlaşıyor
Dijitalleşmeyle birlikte kurumlar her alanda teknolojiden yararlanarak iş süreçlerinde verimlilik sağlamayı amaçlıyor. Pandeminin de etkisiyle birlikte şirketlerin İnsan Kaynakları süreçlerinde de çevrimiçi teknolojilerin yaygınlaştığını görüyoruz. Çevrimiçi sınav sistemi ve güvenliği konusunda lider çözümler sunan yerli girişim Witwiser’ın CEO’su Volkan Baran: “Önümüzdeki yıllarda İnsan Kaynakları süreçleri teknoloji entegrasyonu daha da hızlanacak. İşe alım, eğitim planlama, performans değerlendirmesi gibi uygulamaların büyük bir çoğunluğu dijital ortamda gerçekleşecek. Kullanıcılarında yoğun talepleri doğrultusunda kurumsal şirketler, eğitim kurumları, sertifikasyon ve sınav merkezleri için değerlendirme süreçlerini dijitalleştirmek kaçınılmaz bir ihtiyaç. Dönüşümün başladığı bu dönemde, gerekli yatırımı yapmayan kurumların rekabet noktasında orta vadede zorlanacaklarını söylemek yanlış olmaz” sözlerini ifade etti.
Trend Micro’nun Sıfırıncı Gün Girişimi (ZDI) Dünyanın En Büyük Güvenlik Açığı Bulma Programı Seçildi
Bağımsız pazar araştırma şirketi Omdia’nın gerçekleştirdiği çalışma Trend Micro’nun hata bildirim programı Sıfırıncı Gün Girişimi’nin (ZDI) 2020'de tespit edilen güvenlik açıklarının %60,5'ini bildirdiğini ortaya koydu
Türkiye'deki Kurumsal Kullanıcıların %47'si 2021'in İlk Yarısında Finansal Kötü Amaçlı Yazılım Saldırılarıyla Karşılaştı
Kaspersky'nin araştırması, 2021'in ilk yarısında Türkiye'deki finansal kötü amaçlı yazılım saldırılarının toplam sayısının 2020'nin aynı dönemine göre azaldığını gösterse de ülkede kaydedilen 29 bin 438 saldırının %47,3'ü kurumsal kullanıcıları hedef aldı. Kaspersky uzmanları bunun endişe verici olduğunu söylüyor.
DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ MOBİL CASUS YAZILIMI PEGASUS’TAN KENDİNİZİ NASIL KORURSUNUZ?
İsrailli teknoloji şirketi NSO tarafından geliştirilen casus yazılım Pegasus, sarsıcı iddialarla dünyanın gündeminde. Akıllı telefonlara bulaşmak için WhatsApp, iMessage ve FaceTime gibi popüler uygulamalardaki sıfır gün güvenlik açıklarından yararlanan Pegasus'un şimdiye kadar tanımlanmış en gelişmiş casus yazılım olduğunu belirten Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kullanıcıları Pegasus casus yazılımına karşı uyararak nasıl güvende kalınacağını paylaşıyor.
Sophos, Uyarlanabilir Siber Güvenlik Ekosistemini Güçlendirmek Üzere Braintrace’i Satın Aldı
Braintrace’i satın alan Sophos, Braintrace NDR teknolojisini hızlı büyüyen Yönetilen Tehdit Yanıtı (MTR) ve Hızlı Müdahale Hizmetlerine, Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) Teknolojisine ve tehdit istihbaratı havuzuna ekleyerek şüpheli ağ trafiğinin tespitini kolaylaştıracak.
Kaspersky ve Stalkerware Karşıtı Koalisyon Yeni Bir Teknik Eğitim Başlattı
Koalisyonun kuruluş görevlerine destek olan Kaspersky, takip yazılımı (stalkerware) adlı çevrimiçi kötüye kullanım biçimiyle mücadele etmek için mağdurlar, kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili taraflarla birlikte çalışarak kâr amacı gütmeyen kuruluşların yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlayan temel teknik eğitimleri hayata geçirdi.
Pandemide Dijital Ödemelerin Odak Noktası Siber Güvenlik Oldu
Hızlı dijitalleşme, online satışları ve buna bağlı olarak da dijital ödemelerin kullanım sıklığını, salgın ise siber saldırıların sayısını artırdı. Güvenlik yapıları zayıf olan dijital işletmeler, veri güvenliği riskine sebep olan birçok sorunla karşılaşıyor. Ödeme sistemleri ve diğer dijital altyapıların iç içe geçtiği bu dönemde, yalnızca bir yapıyı değil bütünün güvenliğini sağlamaya odaklanmak önem arz ediyor.
"Çocukların Gelecekteki Mesleklerini Bilmiyoruz”
Dijital dönüşüm yalnız meslekler değil, eğitim sistemi için de yeni gereklilikler ortaya koyuyor. Yaşanan dönüşümün parçası olabilmeleri için, çocukların 21. yüzyılın yetkinleriyle donatılması gerektiğine dikkat çeken Hibrit Çocuk Kurucu Ortağı Buse Burdurlu “Çocukların gelecekteki mesleklerini bilmiyoruz ancak doğru bir eğitim programıyla onları geleceğe hazırlamamız mümkün.” dedi.
EV VE OFİSLERDEKİ IOT CİHAZLARI BİR HAFTADA 12 BİNDEN FAZLA SİBER SALDIRIYA MARUZ KALDI!
Gün geçtikçe ofislerde ve evlerde kullanımı yaygınlaşan nesnelerin interneti (IoT) cihazlarının, siber saldırganların odağında olduğu görülüyor. WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, bir haftada 12.807 adet saldırının yalnızca bu cihazlara yönelik gerçekleştiğini aktarırken cihazları saldırılardan korumanın yollarını 5 adımda sıralıyor.
Uzay Altyapısını Siber Tehditlerden Korumak İçin Çağrı
Kaspersky ve Zayed Üniversitesi'nin "Uzay altyapısının siber tehdit profili" başlıklı raporunda, uzay yolculuğunun siber güvenlik açısından değerlendirilmesi ve güvenliği ihlal edilmiş altyapının insanların uzayı keşfi sırasında yol açabileceği tehditler ayrıntılı biçimde ele alındı.
Dijital Sağlık Okuryazarlığı Neden Önemli?
Sosyal medya, iletişim alışkanlıklarının dönüşümüne imkân sağlayan bir araç olarak günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Sosyal medyada enformasyon iletiminin her saniye müthiş bir hızla gerçekleştiğine dikkat çeken uzmanlar, bilgilerin her insan tarafından farklı şekilde algılanarak aktarılabildiğini ve bu noktada da medya okuryazarlığı kavramının ortaya çıktığını ifade ediyor. Covid-19 salgını ile birlikte dijital sağlık okuryazarlığının gündeme geldiğini vurgulayan uzmanlar gerek bilgi algılanmasında gerekse dijital ortamlarda bilgi paylaşımında doğru adımlar atabilmek için medya okuryazarlığı becerilerinin kazanılmasını tavsiye ediyor.
HACKERLER MUTLU KOBİ’LER UMUTSUZ HİSSEDİYOR!
Hizmetlerini sürdürmek için yeni teknolojilere yönelen KOBİ'ler, bu sistemlerle ilgili güvenliklerini artırmada yetersiz kalıyor. Kurumlara yönelik yapılan en popüler siber saldırı türünün oltalama saldırıları olduğuna ve KOBİ’lerin %41’inin bu saldırılardan mutlaka etkilendiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, günümüzde karşılaşılan en yaygın siber güvenlik sorunlarını ve bu sorunlarla baş etmenin 3 etkili adımını paylaşıyor.
Ekonomik Saldırılara Karşı Koyma ve Ekonominin İyileştirilmesi: KRİPTO PARA İSTİHBARATI
Yalnızca reformlar ve bilindik yöntemlerle önlemler alarak ekonomik saldırılara karşı koyabilmek, iyi bir ekonomiye sahip olabilmek ve ekonomik güvenliğin sağlanması günümüzde artık yeterli değil. Özelliklede oyuncu değil oyun kurucu olan bir ülke olmak istiyorsak!
2020’de Fidye Yazılımlarından En Fazla Eğitim Sektörü Etkilendi
Sophos, 2020 yılında dünya genelindeki eğitim kurumlarına yönelik fidye yazılım saldırılarının kapsamını ve etkisini ortaya koyan “Sophos State of Ransomware in Education 2021” raporunu yayınladı.
Hibrit Çalışma Modelinde Siber Güvenlik Nasıl Sağlanacak?
Şirketler bir yandan sürekli değişen ofis ve ofis dışı çalışanlar karmaşasını idare ederken, diğer yandan siber saldırı riskini nasıl en aza indirebileceğini planlamaya çalışıyor. ESET, hibrit çalışma modelini irdeleyerek dikkat edilmesi gereken güvenlik stratejilerini inceledi.
Geçen Yıl Türkiye’deki Kullanıcıların %68'i Çevrimiçi Dolandırıcılarla Karşılaştı
Kaspersky’nin düzenlediği ankete Türkiye’den katılanların %68'i sosyal ağlar aracılığıyla kendilerinin veya sevdiklerinin dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu vurguladı. Çoğu durumda dolandırıcılar potansiyel kurbanların tanıyormuş gibi davrandılar ve sanki bir arkadaşlarından yardım istiyormuş gibi yaklaştılar (%60).
Neden E-İmza?
Kâğıtsız hayatı mümkün kılan, enerji, zaman ve para tasarrufu sağlayan e-imza, kurumların en değerli hazineleri olan veri ve emeklerini de koruyor. E-imzanın gerek bireysel gerekse kurumsal süreçlerde geniş bir kullanım alanı mevcut. Elektronik ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, başta e-imza olmak üzere, gelişen teknolojiye ve eğilimlere uygun, kullanıcı dostu çözümleriyle kurumlara özel projeler geliştiriyor. E-GÜVEN, son 15 yıldır olduğu gibi pandemi süresince de imza gerektiren dokümanların, dijital ortamda elektronik veya mobil imza ile imzalanmasını ve uçtan uca imza sürecinin takip edilmesine yönelik çözümler sağlamaya devam ediyor.
Sahte Reklam Engelleme Uygulamalarına Dikkat
ESET Araştırma Ekibi, kötü amaçlı yazılım indiren, saldırgan reklam tabanlı bir tehdit olan Android/FakeAdBlocker’ı analiz etti. Android/FakeAdBlocker URL kısaltıcı hizmetlerini ve iOS takvimlerini suistimal ediyor. Android cihazlara truva atları dağıtıyor.
E-Ticarete Yeni Başlayacaklara Tavsiyeler
Pandemide ivme kazanan e-ticaret hem tüketicilerin hem de işletmelerin hayatında önemli bir noktaya geldi. Meydaneticaret.com’un Kurucusu Şerif Temizkan e-ticarete yeni başlayacak firmalara önerilerini sunarken, online satışlarını nasıl arttıracaklarına yönelik tavsiyelerde bulunuyor.
DİJİTAL DOLANDIRICILARDAN EN ÇOK TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ VE Z KUŞAĞI ETKİLENİYOR
Yapılan son araştırmalar, COVID-19 salgını başladığından bu yana kurumların karşılaştığı dijital dolandırıcılık tehditlerinin %46 oranında arttığını raporluyor. Başta telekomünikasyon olmak üzere birçok sektörün ve özellikle genç kullanıcıların siber saldırganlar tarafından hedeflendiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, saldırılara karşı güçlenmek için 5 etkili dolandırıcılık ve risk yönetimi stratejisini paylaşıyor.
Finans Rollerinde Standart Çalışan Profilleri Artık Yetersiz Kalıyor
Son dönemde iş dünyasında dijital dönüşümün ayrılmaz parçası haline gelen Robotik Süreç Otomasyonu-RPA finans alanında yeni bir çağ açıyor. Şirketler finans alanındaki pek çok süreci RPA yardımıyla oluşturdukları kokpitlerden yönetiyor. Finans ile ilgili en genel güncel bilgiler, bir gösterge panelinde, yöneticilerin parmaklarının ucunda artık.
Türk Telekom ile Şehirler Daha Akıllı ve Güvenli
Türk Telekom’un Yeni Nesil Şehir Platformu adı altında yeni nesil ulaşım, enerji, çevre, sağlık ve güvenlik alanlarında 10 kentte hayata geçirdiği 55 akıllı çözüm; yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir ve güvenli şehirlerin inşasına katkı sağlıyor.
Kaspersky Araştırmasına Göre Türkiye’de Katılımcıların %42’si Aşılanmış Kişilerle Görüşmek İstiyor
Kaspersky tarafından ortaya koyulan yeni rapora göre, izolasyon ve kısıtlama çağında tüketiciler flört ederken sağlıklarına ve kişisel güvenliklerine daha fazla dikkat ediyor. 10 kişiden dördü (%42) yalnızca antikorları veya aşı sertifikası olan biriyle görüşmeyi tercih ediyor. Tüketiciler, pandeminin başlangıcından beri yüz yüze görüşme konusunda daha endişeli. Flört eşleşmelerinin hiçbiri çevrimdışı ortamda olmayan kişilerin oranı %16'dan %35'e çıkarak iki kattan fazla arttı.
Kaspersky, Mesajlaşma Uygulamalarında Kimlik Avı Saldırılarını Araştırdı
Kaspersky Internet Security tarafından Android kullanıcıları için gönüllü olarak sağlanan anonimleştirilmiş veriler, kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının popüler olduğunu gösterdi. Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında tespit edilen kötü amaçlı bağlantıların en büyük kısmı WhatsApp (%84,9) aracılığıyla gönderilirken, onu Telegram (%5,7) izledi. Viber %4,9'luk payla üçüncü sırada yer alırken, Hangouts'un payı %1’den az. Oltalama saldırılarının en fazla yaşandığı ülkeler Rusya (%46), Brezilya (%15) ve Hindistan (%7) oldu. Küresel olarak günde 480 saldırı tespit kaydedildi.
Türkiye’de Katılımcıların %42’si Aşılanmış Kişilerle Görüşmek İstiyor
Kaspersky tarafından ortaya koyulan yeni rapora göre, izolasyon ve kısıtlama çağında tüketiciler flört ederken sağlıklarına ve kişisel güvenliklerine daha fazla dikkat ediyor. 10 kişiden dördü (%42) yalnızca antikorları veya aşı sertifikası olan biriyle görüşmeyi tercih ediyor. Tüketiciler, pandeminin başlangıcından beri yüz yüze görüşme konusunda daha endişeli. Flört eşleşmelerinin hiçbiri çevrimdışı ortamda olmayan kişilerin oranı %16'dan %35'e çıkarak iki kattan fazla arttı.
E-Cüzdan Şikayetleri Yüzde 380 Arttı
Son yılların popüler ödeme çözümlerinden biri olan e-cüzdanlar ve elektronik para uygulamalarıyla ilgili tüketicilerin sorun yaşadığı konuları derleyen Şikayetvar verilerine göre kullanıcılar en çok sisteme giriş yapamamaktan şikayetçi oldu. Transfer işlemlerinin yavaş olması, paranın hesaba geçmemesi en çok dile getirilen diğer sorunlar olarak öne çıkarken verilere göre geçen yıl ile kıyaslandığında e-cüzdanlarla ilgili şikayetler yüzde 380 arttı.
USB'ler Geri Döndü: Saldırganlar Eski Saldırı Teknikleriyle Saldırmaya Devam Ediyorlar
Kaspersky uzmanları ilk olarak Güneydoğu Asya'da tespit edilen nadir ve geniş ölçekli bir gelişmiş kalıcı tehdit (APT) kampanyasını ortaya çıkardı. Kaspersky, bazıları devlet kurumlarından olan yaklaşık 1.500 kurban tespit etti. İlk bulaşma, kötü amaçlı bir Word belgesi içeren hedef odaklı kimlik avı e-postaları yoluyla gerçekleşiyor. Kötü amaçlı yazılım sisteme indirildikten sonra çıkarılabilir USB sürücüler aracılığıyla diğer ana bilgisayarlara yayılabiliyor.
Kaşıkçı’nın Öldürülmesi ve Casus Yazılımlar
Daha önce de yazılarımızda bahsettiğimiz İsrailli ajan yazılım firması NSO’nun Pegasus isimli yazılımının hedef aldığı 50 bine yakın telefon numarası olduğu iddia edilen yeni bir liste Pegasus Project isimli 17 medya kuruluşundan 80’den fazla gazetecinin dâhil olduğu bir projeye ulaştırıldı. The Guardian gazetesi başta olmak üzere de haberleştirildi.
Bayramlaştığınız Kişi Siber Suçlu Olabilir
Siber suç ekonomisi her geçen gün büyüyor. Siber suçlular her fırsatı kurbanlarının kişisel verilerini ya da paralarını elde edebilmek için değerlendirmeye çalışıyorlar. İnternet kullanıcılarının, önemli gün ve haftalarda, bayram günlerinde, dijital hareketliliğin yoğun olabileceği her ortamda bir siber dolandırıcının da olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyor.
Pandemi Sonrası Veri Güvenliğine Dair Önemli Bilgiler
Pandemiyle birlikte dijital dönüşüm yolculuğunda pek çok konu temelden değişti. Pandemi öncesinde önem sırasında üst noktalarda yer alan siber güvenlik ise daha da kritik hale geldi. BugBounter da pandemi sonrası siber güvenlik hakkında kritik noktaların altını çiziyor.
Cisco Araştırması, KOBİ'leri İlgilendiren En Önemli Siber Güvenlik Sorunlarını Belirledi
Cisco en önemli siber güvenlik raporu 2021 Güvenlik Sonuçları Araştırması’nın bir parçası olan 2021 KOBİ Güvenlik Sonuçları Araştırması sonuçlarını yayınladı. Araştırmada, KOBİ yöneticilerinin günümüzün sürekli değişen tehdit ortamında büyüme için neler yaptığı, önümüzdeki yılda dijitalleşme, güvenlik planlaması ve siber savunma çalışmalarını hangi alanlara yoğunlaştırmaları gerektiğine ilişkin çarpıcı bilgiler yer aldı.
ÜCRETSİZ İÇERİĞE ULAŞAYIM DERKEN KİŞİSEL VERİLERİNİZDEN OLMAYIN!
Online platformlarda geçirilen vaktin giderek artması, siber saldırganları harekete geçiriyor. Geçtiğimiz yıl 55 milyon kişinin kimlik hırsızlığına uğradığını belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, ücretsiz içeriğe erişmek için online platformlarda kimlik bilgilerini paylaşan kullanıcıları olası oltalama saldırılarına karşı uyarırken kişisel verileri korumanın 5 yolunu aktarıyor.
SİBER SALDIRILARIN %58’İ ÇALIŞANLAR OFİSE DÖNDÜKTEN SONRA GEÇEKLEŞTİ!
Kısıtlamaların bitmesiyle birlikte uzaktan çalışanların tekrardan ofislere dönmesi, hackerlerin dikkatini çekiyor. 2021 yılında gerçekleşen kimlik avı saldırılarının %58'inin, çalışanların ofise dönmeye başladığı süreçte meydana geldiğini aktaran Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, hackerlerin Google Dokümanlar kullanarak başlattığı yeni kimlik avı saldırılarına karşı şirketleri uyarırken saldırılardan korunmanın yollarını 4 adımda sıralıyor.
Uzun Zamandır Beklenen Süper Kahraman Filmine Dolandırıcıların İlgisi Arttı
Pandemi nedeniyle çıkış tarihi birkaç kez değiştikten sonra, dünya nihayet uzun zamandır beklenen Black Widow filmiyle tanıştı. Organizatörler koronavirüsün neden olduğu kısıtlamalar eşliğinde önemli bir adım attı ve Black Widow'un galası sinemalarda ve çevrimiçi yayın hizmetlerinde aynı anda gerçekleşti. Prömiyerin internete taşınması sadece sinefiller ve film meraklılarında değil, dolandırıcılar arasında da büyük ilgi uyandırdı.
DİJİTAL ŞANTAJA BOYUN EĞMELİ Mİ?
Siber suçlular yasal olmayan yollardan yüklü miktarda para kazanabilmek için hem kamu hem de özel sektördeki şirketleri köşeye sıkıştırarak fidye ödemeye zorluyor. Giderek artan dijital şantaj ile ilgili olarak yapılması gerekenler, yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere, siber güvenlik kuruluşu ESET tarafından incelendi.
Cisco Araştırması: EMEAR Bölgesinde En Büyük BT Sorunları Bulut ve Güvenlik
Cisco’nun yaptırdığı son araştırmaya göre başarılı bir dijital dönüşümde “hibrid iş gücü için güvenlik ve iş birliğine yoğunlaşılması, son kullanıcı deneyiminin en iyi şekilde sunulması, inovasyon ve güvenliğin desteklenmesi, teknolojinin desteğiyle çalışanlara yatırım yapılması ve toplumsal sorunların çözülmesi” büyük önem taşıyor.
INSTAGRAM’DAN GÜVENLİK ÖNERİLERİ
Instagram, insanların hesaplarını güvenli tutmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik olan Güvenlik Kontrolü özelliğini hayata geçirdiğini duyurdu. Güvenlik Kontrolü, hesabı ele geçirilmiş olma ihtimali olan insanları, hesaplarının güvenliğini sağlamaları için gereken adımlar konusunda yönlendiriyor. Bu adımlardan bazıları, hesap giriş geçmişini kontrol etmek, profil bilgilerini gözden geçirmek, hesap giriş bilgilerinin paylaşıldığı hesapların doğruluğunu kontrol etmek ve telefon numarası, e-posta adresi gibi hesabı geri almak için gereken iletişim bilgilerini güncellemek.
Wildpressure’ın Çok Platformlu Kötü Amaçlı Yazılımı Orta Doğu'da Macos'u Vurdu
Kaspersky, Orta Doğu'da aktif olan gelişmiş kalıcı tehdit (APT) aktörü WildPressure tarafından kullanılan kötü niyetli Truva atı Milum'u Ağustos 2019'dan beri takip ediyor. Truva atının endüstriyel sektöre yönelik en son saldırılarından birini araştıran Kaspersky araştırmacıları, kötü amaçlı yazılımın farklı programlama dillerinde yazılmış yeni sürümlerini keşfetti. Sürümlerden biri hem Windows hem de macOS sistemlerine bulaşabiliyor ve çalıştırabiliyor.
UZAKTAN ÇALIŞMA EĞİLİMİ %87 ARTACAK!
Yapılan son araştırmalar, pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma eğiliminin 2025 yılına kadar %87 oranda artacağını raporluyor. Bu hızlı değişimin sıfır güven yaklaşımını benimseyen birçok kurumun aklında soru işareti oluşturabileceğine dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, MSP'lerin cevaplamaya hazırlanması gereken 5 sıfır güven sorusunu ve yanıtlarını paylaşıyor.
Dijital Dünyanın Geleceği: Beacon Teknolojisi
Geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığımız Grafen Üretim fabrikası ile Türkiye’nin grafeni endüstriyel boyutta ürettiğini duyurması yeni bir döneme işaret ediyor. "Grafen veya başka kritik bir malzemeyi üretemiyorsanız o sahada ancak tüketici olursunuz” diyen uzmanlar, Türkiye’nin çok kritik bir hamle yaptığı görüşünde hem fikir.
SİBER SALDIRGANLARIN VAZGEÇEMEDİĞİ EN YAYGIN 6 ŞİFRE KIRMA YÖNTEMİ
Güçlü bir siber güvenliğin başında güvenli şifre kullanımı geldiği bilinse de pek çok şirket hala şifre kaynaklı hatalardan dolayı siber saldırılara yenik düşüyor. Şifre güvenliği eksikliğinden dolayı meydana gelen veri ihlallerin %81’ine, çalınan ve zayıf şifrelerin neden olduğunu aktaran WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, hackerlerin kullandığı en yaygın 6 şifre kırma yöntemini paylaşıyor.
KOBİ’ler Dijital Kabiliyetlerini Nasıl Geliştirebilir?
Generali Sigorta, Türkiye ekonomisinin lokomotif gücü olan ve yüzde 99.8’ini oluşturan KOBİ’lere dijitalleşme kabiliyetlerinin gelişimi açısından dikkat etmeleri gereken noktaları sundu.
E-Ticaret Dünyasında Kullanıcı Sayısı 2,2 Kat Arttı
Pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, ekonomik ve teknolojik gelişmeler, tüketici alışveriş trendlerini de değiştirmiş durumda. Bugünün dünya düzeni, alışveriş alışkanlıklarında da online ortamda devam ediyor.
Godaddy, Web Sitelerinin Bayram Alışverişi Dönemine Hazırlıklı Olabilmesi İçin İpuçları Paylaştı
Bayram zamanlarında alışveriş hacminin arttığına dikkat çeken GoDaddy, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin web sitelerinin tatil dönemine hazırlıklı olmasının daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmalarına yardımcı olabileceğini belirtti.
REVE ARTIK TÜRKİYE'DE!
Vpntime Technology; Yeni Nesil Bilgi Güvenliği çözümlerinde uzmanlaşmış katma değerli bir Distribütördür. Tedarik ettiği, kendi alanında lider ürünlerde satış öncesi ve sonrası destek, lojistik, pazarlama, talep oluşturma ve ürün eğitimleri gibi pek çok konuda profesyonel ekibiyle iş ortaklarını ve üreticilerini destekler.
Çocuğunuza Akıllı Saat Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ebeveynler, günümüzde, çocuklarının hareketlerini ve yerlerini takip etmek için daha çok çaba gösteriyorlar. Onları daha kolay izleyebilmek için çocuklarına akıllı saat alıyorlar.
Pandemi Döneminde Küçük İşletmeler Siber Güvenliğe Nasıl Öncelik Verdi?
27 Haziran, küçük işletmelerin sürdürülebilir kalkınmaya ve küresel ekonomiye katkısı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Günü olarak belirlendi. Küçük işletmeleri desteklemek için Kaspersky Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Alexander Moiseev, 2020'de başlayan pandemi dönemi sırasında küçük işletmelerin siber güvenliğe nasıl öncelik verdiğini anlattı.
VPNTİME TECHNOLOGY; VINCHIN BACKUP & RECOVERY TÜRKİYE DİSTRİBİTÖRÜ OLDU!
Vpn Time Teknoloji şirketi, dünyanın en yenilikçi sanal yedekleme çözüm sağlayıcısı olan Vinchin’in, Türkiye distribitörü oldu. Vinchin işletmeler için profesyonel bir veri koruma çözümü sağlayıcısıdır. Ayrıca verileri koruma altına almakla birlikte kişiselleştirilmiş çözümlere kıyasla bütçeyi de daha etkin bir şekilde koruma fırsatı vermektedir.
Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’nun En Genç, Alanında En Yetkin Kadın Siber Mühendisi Türkiye’den!
Siber saldırılara karşı Türkiye’deki 80 milyonun kişisel verilerini; Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’nun en genç, alanında en yetkin kadın siber mühendisi olan 26 yaşındaki Canan Özdoğan koruyor. İnfrasis Siber Mühendislik’teki görevi kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerinin korunmasına ilişkin sistemi geliştiren Özdoğan, devreye aldığı bu altyapı uygulamasıyla bakanlığın uzaktan çalışma sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Olası saldırıların önüne geçmenin sürekli kontrol ve dikkat gerektirdiğinin altını çizen Özdoğan, “Bakanlığın 100 binden fazla kullanıcısı var. Bakanlıktaki görevli personel her gün Türkiye’deki milyonlarca kişinin işlemini gerçekleştiriyor. Biz de geliştirdiğimiz bu altyapı ile Türkiye’deki 80 milyonun bilgilerinin korunmasını sağlıyoruz” dedi.
Nisan 2021'de Dünya Genelinde Oyunlarla İlgili 1,1 Milyon Web Saldırısı Oldu
2020'de dünyanın dört bir yanındaki ülkeler karantinaya geçerken, çevrimiçi oyuncu sayısı hızla arttı. Mart 2020'nin sonunda en popüler çevrimiçi oyun platformu, topluluk ve mağaza olan Steam'de aktif oyun oynayan ve eşzamanlı kullanıcıların sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu rekor Mart 2021'de bir kez daha kırılarak platform yaklaşık 27 milyon kullanıcıya ulaştı.
Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi, Yapay Zekâ Farkındalığını Ölçüyor
Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI), Türkiye çapında yapay zekâ farkındalığını ölçmek ve Türkiye’nin yapay zekâ algısını ortaya koymak için Yapay Zekâ Farkındalık Anketini yayınladı. Ankete hemen katılmak için: https://turkiye.ai/farkindalik-anketi/
Fidye Yazılımı Saldırılarının %70'inin Kolayca Satın Alınabilen Siber Suç Araçlarından Kaynaklandığı Tespit Edildi
Deep Web ortamlarında satın alınabilen ve "Commodity Trojan" (Ticari Truva Atı) olarak da bilinen fidye yazılımı saldırıları, yama ve uç nokta güvenlik açıkları olan sistemlere karşı etkili oluyor. 2020'nin sonundan 2021'in başına kadar bu saldırı aktörleri, eğitim, sağlık, enerji ve kamu hizmetleri, devlet kurumları ve çok daha fazlasını hedef aldı. Cisco Talos Incidence Response, Hafnium'dan kaynaklanan Microsoft Exchange güvenlik açıklarının yer aldığı giderek artan olaylara, şirketlerin yaygın bir biçimde kullanıma sunulan SolarWinds'e farkında olmadan truva atı bulaşmış güncellemeler indirdiği çeşitli vakalara müdahale etti.
SAĞLIK VE FITNESS UYGULAMALARININ %80’İ KİŞİSEL VERİLERİ KORUYAMIYOR!
Pandemi nedeniyle birçok bireyin evde hareketsiz kalması, sağlık ve fitness uygulamalarının kullanımını %67 oranında artırdı. Ancak formda kalmayı ve beslenme rejimine ayak uydurmayı daha kolay hale getiren bu uygulamalardan %80’inin, veri güvenliğine dair potansiyel riskler içerdiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, uygulamalara kayıt yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları 4 adımda sıralıyor.
VERİ GİZLİLİĞİNİN GELECEĞİNE İLİŞKİN 4 ÖNGÖRÜ
Son yıllarda teknoloji alanında meydana gelen ilerlemeler, kurumlara çeşitli fırsatlar sunsa da beraberinde siber riskleri getiriyor. Günümüze kadar karşılaşılan saldırılarda birçok kurumun kişisel verileri korumakta zorlandığını belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, kişisel verilerin gizliliği konusunda şirketlerin gelecekte karşılaşabileceği ve dikkatli olması gereken 4 öngörüyü sıralıyor.
Siber Saldırganlar Kamu Hizmetlerini Sağlayan Kurumları Hedef Alıyor
Kamu hizmetlerinden her gün milyonlarca kişi faydalanıyor ve günlük hayatta kritik öneme sahip bu uygulamaların güvenliği hakkında bilgi eksikliği olabiliyor. Kullanılan sistemlerin eski olması veya güvenlik testlerinin modern yöntemlerce güçlendirilmemesi de siber saldırganlara davetiye çıkartıyor. BugBounter.com, platformunda kayıtlı ve sözleşmeli yüzlerce yetenekli siber güvenlik uzmanıyla kurumlara sistemlerini denetletmek için hızlı, güvenilir ve uygun maliyetli bir yöntem sağlıyor.
İmalat Sektöründeki Bulut Güvenliği ile İlgili Kavram Karmaşalarını ve Fırsatları Ortaya Çıkarmak
İşletme sahiplerinin iş süreçlerini düzene sokmak ve üretkenliği artırmak için bulut teknolojileri ve Endüstri 4.0’ı daha fazla kullanması ile birlikte imalat sektörünün de teknolojik dönüşümde giderek ön saflarda yer almaya başladığını görüyoruz. Hızlı dijitalleşmeye rağmen, bağlantılı tesislerin sabotaj, ticari sırların çalınması ve fidye gibi saldırılar için önemli bir hedef oluşturduğunu söylemek mümkün. Bulgularımıza göre, imalat sektörü geçen yıl dünya genelinde fidye yazılımlarının en çok hedef aldığı üçüncü sektör oldu.
Siber Güvenliğin Doğru Bilinen 10 Yanlışı
Sophos Hızlı Müdahale ekibi, geçtiğimiz bir yıl boyunca çeşitli kuruluşlardaki siber saldırıları etkisiz hale getirirken karşılaştığı güvenlik konusunda doğru bilinen yanlışların bir listesini çıkardı. Sophos’un önde gelen tehdit avcılarından Peter Mackenzie, bu 10 yanlışı sizler için yorumladı.
BREAK THE GLEIPNIR BAŞLIYOR!
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ödüllü siber güvenlik yarışması Break The Gleipnir yarışmacılarıyla buluşmak için hazır.
YILIN İLK 6 AYINDA GERÇEKLEŞEN KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM VE AĞ SALDIRILARI NEFES ALDIRMIYOR
WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’ndan elde edilen verilere göre Türkiye’de yılın ilk 6 ayında 288.445 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saatte 67 adet saldırının yaşandığına ve bu saldırıların yarısından fazlasını “Gen. Variant” kötü amaçlı yazılımlarının oluşturduğuna dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, ivmesi giderek hızlanan saldırılara karşı şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor.
Facebook Üzerinden Gerçekleştirilen Dokuz Dolandırıcılık Yöntemi
Yıllar içinde çeşitli sosyal medya platformları kullanıma sunulsa da Facebook, aylık 2,85 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile en popüler uygulama olmaya devam ediyor. Bu popülerlik kullanıcıları dolandırmak isteyen siber suçluların da ilgisini çekiyor.
Kaspersky Etkileşimli Koruma Simülasyonu Sanal Gerçekliğe Adım Attı
Kaspersky, stratejik iş simülasyonuna sanal gerçeklik (VR) ortamında oynanabilecek bir elektrik santrali senaryosu ekledi. Bu teknoloji sayesinde şirketlerin karar vericileri ve üst düzey yöneticileri kendilerini doğrudan bilgi güvenliği uzmanının yerine koyabiliyorlar. Böylece siber güvenlikle ilgili kararların işletmeyi nasıl etkilediğini ilk elden deneyimleyebiliyor, güvenlikle şirketin verimliliği arasındaki bağlantıyı görebiliyorlar.
Güvenli Covid Mesafesi Gözeten Teknoloji %60’a Kadar Daha Fazla Taraftarın Etkinliklere Katılmasını Sağlıyor
Fujitsu'nun Dijital Annealer tabanlı Kuantumdan ilham alan Optimizasyon Hizmetleri (QIOS) sayesinde %60'a kadar daha fazla taraftar Covid açısından daha güvenli koşullar altında canlı spor etkinliklerinin keyfini çıkarabilecek. Oluşturulan teknoloji, daha fazla taraftarın arenaya dönmesini sağlamanın yanı sıra büyük spor kulüpleri ve diğer arena etkinliklerinin destekçileri için önemli ölçüde gelir artışı sağlıyor.
Dijitalde Para İllüzyon, İçerik Gerçek
Vatandaşta artan dijital farkındalıkla birlikte şirketler de dijitaldeki varlıklarını genişletmeye, etkinleştirmeye başladı. Satın alma süreçlerinde rekabetin dozajı her geçen gün artıyor. Ürün, hizmet seçim döngüleri eskilere göre çok geride kaldı. Tüketici satın almak istediği ürün için araştırma yapıyor, kıyaslıyor, rakiplere bakıyor, sosyal medyadaki kullanıcı yorumlarını değerlendiriyor. İşletmeler de bu bilinçle ürünlerini, çözümlerini tanıtmak için daha proaktif davranıp internette seslerini daha çok duyurmak istiyorlar. Bununla birlikte satın alma eğilimlerinde mobilin gücünü ve vazgeçme ihtimalini de unutmamak gerekiyor. Google verilerine göre, mobilden alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 33’ü aradığını hemen bulamıyorsa, zaman kaybetmeden rakiplere yöneliyor.
Akbank Kullanıcıları Günün Erken Saatlerinden İtibaren Sisteme Bağlanmakta Zorluk Yaşıyor!
Akbank kullanıcıları günün erken saatlerinden itibaren sisteme bağlanmakta zorluk yaşıyor. Bankadan konuya ilişkin açıklama geldi.
Pandemi Döneminde E-İmza Yüzde 21 Arttı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2021 yılı birinci çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 4 milyon 788 bini, mobil imza sayısı ise 706 bini aştı. Toplamda 5 milyon 494 bin 694 elektronik sertifika oluşturuldu.
Kaspersky, Ağ Teknolojilerinin Gizli Tarihini Ortaya Koyan Sesli Belgesel Dizisi Başlattı
Teknolojik liderlikte ilerleme, en son yenilikleri duraklamadan takip etmek anlamına geliyor. Ancak bu çılgın tempo teknolojinin geçmişinden alınacak derslerin önüne geçmemeli. Kaspersky tarafından oluşturulan çevrimiçi dijital kültür dergisi Tomorrow Unlocked'ın yeni sesli belgesel serisi Fast Forward, teknolojiyi şekillendiren trendleri yakın geçmişin perspektifinden inceliyor. Hızlı ilerleyişin telaşında kaçırılmış olabilecek pratik bilgileri filtreden geçirerek sunuyor.
Dijital Dünyanın Yeni Yıldızı NFT, Dolandırıcıların da Göz Bebeği Oldu
Değiştirilemeyen token olarak da bilinen ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin ilk tweet’inden eşsiz sanat eserlerine kadar birçok satışta kullanılan NFT’ler, popüler olmalarıyla beraber siber suçluların da gündemine girdi. Bilgi güvenliği çözümleri üreticisi Keepnet Labs, en yaygın NFT dolandırıcılıklarını ve bunlardan nasıl korunulabileceğini açıkladı.
Gençleri Hedef Alan Beş Dolandırıcılık Yöntemi
Siber dolandırıcılar para ya da para edebilecek bilgileri elde edebilmek için her yaş ya da meslek grubunu hedefleri içine alabiliyor. ESET uzmanları dijital okuryazarlığı diğer yaş gruplarına göre daha iyi olduğu düşünülen gençlerin siber suçlular tarafından nasıl hedef alındıklarını inceledi.
Mitsubishi Electric Bilgi İşlemeye Dayalı Görüşme Özetleyen Yapay Zekâ Geliştirdi
Mitsubishi Electric Corporation, sözlü görüşmeleri isabetli bir şekilde otomatik olarak özetleyen bir teknoloji geliştirdi. Yapay zekâ markası MAISART®* temelli bir görüşme özetleme teknolojisi olan bu sistem, Mitsubishi Electric’in çağrı merkezinde yapılan ön testlere göre çalışanların çağrı raporu hazırlamaları için harcadıkları süreyi yaklaşık olarak yarı yarıya azaltıyor.
ASKERİ SİBER TEKNOLOJİ
Siber savaş, etkiledikleri varlıkları, hayatları ve tüm insanlığı pervasızca tehdit ediyor. Geleneksel olarak siber saldırılar, devletlerin , çok uluslu hacker gruplarının ve finansal kazanç için kişisel mahremiyet ve veri güvenliğini ihlal etmeyi amaçlayan çok çeşitli oyuncuların etki alanıdır.
TÜRKKEP E-İMZA İLE GÜVENLİ VE HIZLI İMZA ÇÖZÜMÜ
Türkiye’de e-dönüşüm sektörü, 2005 yılında ilgili kanun ve mevzuatın onaylanmasının ardından e-İmza ile start verdi. Yasal olarak ıslak imza ile bire bir aynı geçerliliğe sahip bu uygulama ile sözleşmeler, evraklar dijital olarak imzalanmaya başladı ve sektörde bugün 5 milyon e-imza üretim rakamına ulaşıldı. Özellikle yakın bir dönemde zorunlu çipli kimlik kartı yani e-kimlik geçişinin tamamlanmasıyla tüm bireyler çipli kimlik kartları üzerine e-imza yükleyebilecekler ve e-imza kullanımı yüz yüze yapılan işlemlerde dahi ıslak imzanın yerine geçecek. E-dönüşüm sektöründe inovatif çözümleriyle öncü olan TÜRKKEP’in de sağladığı e-imza, ıslak imza gibi yasal olarak geçerli kabul edilmekle birlikte, uzaktan iş yapmayı mümkün kılıyor; kağıt kullanımı ve kargo işlemlerini ortadan kaldırarak şirketlerin ve bireylerin karbon ayak izini düşürüyor.
BİLGİ, Kurduğu MIND Platformu İle İnsan Haklarını Yapay Zeka Alanında da Korumayı Amaçlıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü bünyesinde kurulan MIND Platformu, yapay zekânın sunduğu olanakların yanı sıra insan haklarına karşı riskleri de ele alıyor. BİLGİ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Leyla Keser Berber, “Bireyin aldığı kararların algoritmik yönlendirmelere tabi olduğu bir dünyada temel hak ve özgürlükleri korumak her zamankinden önemli” dedi.
TÜRKLER SİNİRLENİYOR, VERİ KAYIPLARI ARTIYOR!
Hem kişisel hem de şirket veri kayıplarında ciddi bir artış yaşanılıyor. Bu süreçte fevri davranışlarda bulunmak, veri kaybının ivmesini de giderek artırıyor. Türkiye’nin, Avrupa’nın en sinirli ülkesi olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, sinirlilik hali nedeniyle veri kaybı yaşamak istemeyenler için 5 öneride bulunuyor
YAZ TATİLİNDE CİHAZLARINIZI VE KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL GÜVENDE TUTABİLİRSİNİZ?
Aşılanmanın hızlanması ve Covid-19 kısıtlamalarının esnemesiyle birlikte vatandaşlar tatil hazırlıklarına başladı. Sahte tatil siteleri ve villa dolandırıcılığı mağduru olmadan uygun bir tatil planladıysanız, tatilde de dikkat etmeniz gereken noktalar var. Keyifli bir yaz tatili geçirmek için çeşitli hazırlıklar yapan kullanıcıları cihazlarında meydana gelebilecek dijital güvenlik ihlallerine karşı uyaran Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, tatil sırasında cihazların ve kişisel verilerin nasıl güvende tutulacağını sıralıyor.
Uzaktan Çalışmada Sanal Asistanların Sunduğu 5 Fayda
Pandemi süreci sadece tüketici davranışlarını değil çalışma kavramını da değiştiriyor. Google, Microsoft, Facebook, Apple, Twitter, Uber, American Express ve Airbnb gibi dev şirketlerin birbiri ardına uzaktan çalışma politikalarını açıklamaları yeni dönemin işaretleri arasında. Mercer’in Eylül 2020’de gerçekleştirdiği 'Ücret Artışı ve Yan Haklar Trendleri Araştırması'na göre şirketlerin yüzde 54.9’u uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Gartner’ın Çalışan Bağlılığını İyileştirme Anketi’ne göreyse 2023'e kadar uzaktan çalışanların sayısı üçte ikinin üzerine çıkacak ve 2024'e kadar, uzaktan çalışanların sayısı % 60'a yükselecek ve bu da otomasyona geçişte aciliyeti artıracak.
Veri Temelli Teknolojiler, Ekonomi ve Çevre
“Yeryüzünün Değiştiği Yıl” (The Year Earth Changed) belgeseli, tüm dünyayı evlerine kapatan, eğitimi ve iş yaşamını uzaktan gerçekleştirmeye zorlayan korona salgınının birinci yılının sonuna doğru doğayı öylesine iyileştirdiğini gösteriyordu; insanların evlerinde kaldığı bu süre içerisinde hava kalitesi mucizevi biçimde artarken, denizdeki, karadaki ve havadaki hayvanlar ile bitkiler ise bir nebze olsun rahatlayıp “normalleşmeye” başlamışlar.
Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel İle Söyleşi
Bilgi güvenliği alanında toplumun her kesiminde bilgi ve bilinç düzeyini arttırmak, bu konu ile ilgili teknolojik gelişmeleri izlemek, milli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamak; bireysel, kurumsal ve ulusal düzeydeki riskler konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel ile Türkiye’de bilişim sektörünün durumu ve bilhassa bilgi güvenliği hususunda ülkemizin dünü, bugünü, geleceği ve yapılması gerekenleri konuştuk.
Arama
Ara
Son Yazılar
Okullarda Yapay Zekâ Devrimi
Kaspersky, Wechat Ve Dingtalk Macos Kullanıcılarını Hedef Alan Bir Arka Kapı Ortaya Çıkardı
Dijital Güvenlikte Hepimiz Öğrenciyiz
Sahte İphone 16 Tekliflerine Dikkat: Kaspersky Uzmanları, Dolandırıcıların Yeni İphone Aldatmacasından Nasıl Yararlandığını Ortaya Çıkardı
Gölge Bt Faaliyetlerinin Oluşturduğu 4 Büyük Risk
Dijital Cihazların Performansını Ve Güvenliğini Artırmanın Yolu Düzenli Temizlik Ve Bakım
KOBİ’lere Fidye Tuzağı
Yeni Ve Gelişmekte Olan Siber Güvenlik Tehditleri Ve Saldırgan Taktikleri
Çocuklara Erken Yaştan İtibaren Dijital Okuryazarlık Kazandırılmalı
Kaspersky Uyarıyor: 2024'te Kimlik Bilgisi Hırsızlığı İçin En Çok Google, Facebook Ve Amazon Kullanıcıları Hedef Alınacak
E-Bülten'e Kayıt Olun
Kaydol
Arşivler
Ağustos 2015
Eylül 2015
Ekim 2015
Kasım 2015
Aralık 2015
Ocak 2016
Şubat 2016
Mart 2016
Nisan 2016
Mayıs 2016
Haziran 2016
Temmuz 2016
Ağustos 2016
Eylül 2016
Ekim 2016
Kasım 2016
Aralık 2016
Ocak 2017
Şubat 2017
Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
Haziran 2017
Temmuz 2017
Ağustos 2017
Eylül 2017
Ekim 2017
Kasım 2017
Aralık 2017
Ocak 2018
Şubat 2018
Mart 2018
Nisan 2018
Mayıs 2018
Haziran 2018
Temmuz 2018
Ağustos 2018
Eylül 2018
Ekim 2018
Kasım 2018
Aralık 2018
Ocak 2019
Şubat 2019
Mart 2019
Nisan 2019
Mayıs 2019
Haziran 2019
Temmuz 2019
Ağustos 2019
Eylül 2019
Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021
Ocak 2022
Şubat 2022
Mart 2022
Nisan 2022
Mayıs 2022
Haziran 2022
Temmuz 2022
Ağustos 2022
Eylül 2022
Ekim 2022
Kasım 2022
Aralık 2022
Ocak 2023
Şubat 2023
Mart 2023
Nisan 2023
Mayıs 2023
Haziran 2023
Temmuz 2023
Ağustos 2023
Eylül 2023
Ekim 2023
Kasım 2023
Aralık 2023
Ocak 2024
Şubat 2024
Mart 2024
Nisan 2024
Mayıs 2024
Haziran 2024
Temmuz 2024
Ağustos 2024
Eylül 2024
İletişim
|
Gizlilik
|
Kullanım Koşulları