Ana Sayfa
Hakkımızda
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Dergi
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey
Sizden Gelenler
İletişim
Medya Planı
CyberMag Logo
Kategoriler
Ana Sayfa
Hakkımızda
Dergi
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
Sizden Gelenler
İletişim
CyberMag Logo
Medya Planı
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Mart 2022
Kırmızı Alarm: Log4Shell Güvenlik Açığı Sanal Sunucularda Arka Kapı Açmak İçin Kullanılıyor
Sophos, muhtemelen ilk erişim aracıları tarafından sağlanan ve yama uygulanmamış VMware Horizon sunucularını hedef alan üç yeni arka kapı ve dört farklı kripto madenci keşfetti.
META Bölgesindeki İşletmelerin %68'i Siber Riskler Nedeniyle Yeni Projelerini İptal Etti
Kaspersky'nin yakın tarihli " Sınırları zorlamak: Siber güvenlik talepleri nasıl ele alınır ve IoT nasıl korunur?" başlıklı raporu, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'daki işletmelerin %68'inin siber güvenlik sorununu çözemedikleri için yeni projeleri başlatamadıklarını ortaya koydu. Bu durum projelerde performans, bakım veya diğer sorunlara neden olmayacak uygun bir güvenlik çözümü bulma sorunuyla ilişkili görünüyor.
Siber Güvenlik Uzmanları Artan Siber Tehditler ve Ezici İş Yükleriyle Karşı Karşıya
Küresel siber güvenlik liderlerinden Trend Micro’nun yeni araştırması, işletmelere ve bireylere yönelik siber saldırı oranları arttıkça dijital altyapılar ve uzaktan çalışanlar üzerindeki risklerin daha da arttığını gösteriyor.
Dünya Yedekleme Günü’nde Verilerinizi Korumayı İhmal Etmeyin!
Veri kaybına ve veri hırsızlığına her zaman hazırlıklı olun. 31 Mart, verilerinizi yedekleme ve koruma günü!
Her Liman Her Gemi Siber Saldırı Riski Altında!
Pandeminin ardından yükselişe geçen siber saldırılardan denizcilik endüstrisi de payını aldı. Siber suçluların 2020 yılında rotalarını dünya ticaretinin yüzde 80’inden fazlasının gerçekleştirildiği deniz yolu taşımacılığına çevirmesiyle birlikte saldırı girişimlerinde yüzde 400 oranında artış yaşandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay, “Siber saldırılarda denizcilik operasyonel teknoloji sistemleri büyük bir hedef. Bu sistemler düşük olgunluğa, ciddi hasar verme ihtimaline sahip ve saldırganlar için dijital bir olasılıklar okyanusu sunuyor. Yaşanan ders niteliğindeki olaylardan da anlaşıldığı gibi önemli bilgi sistemleri yeterince korunmadığı takdirde, her liman veya gemi siber saldırı riski altında” dedi.
Metaverse Online Eğitim Dünyasını Nasıl Dönüştürebilir?
Metaverse, üç boyutlu sanal gerçeklik olarak tanımlayabileceğimiz yeni bir teknolojik kavram olarak karşımıza çıkıyor. Metaverse’ün birden fazla kullanımı olacak gibi görünse de özellikle online eğitimde fark yaratacağına değinen uluslararası eğitim platformu Laba’nın Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, Metaverse’ün online eğitimi nasıl dönüştürebileceğini 4 adımda sıralıyor.
Kripto Paranızı Yönettiğiniz Mobil Uygulamayı Dikkatli Seçin
Siber güvenlik şirketi ESET popüler kripto para cüzdanlarını taklit eden 40'tan fazla web sitesini ortaya çıkardı. ESET Araştırma Birimi’nin bulgularına göre saldırganlar, sahte ve meşru siteler, Telegram ve Facebook grupları aracılığıyla kötü amaçlı uygulamalar dağıttılar.
VPN Hizmetlerinin Çok Bilinmeyen Güvenlik Yeteneklerini Kullanın
VPN, çoğu kişinin çevrimiçi günlük görevleri yerine getirirken kişisel verileri korumak için bir yardımcı olarak gördüğü çok yönlü bir araçtır. Bununla birlikte internette gezinmek gibi standart görevlere ek olarak VPN'nin başka faydalı özellikleri de var.
Online Rezervasyon Uygulamalarındaki Veriler Hacker'ların Göz Hapsinde!
Birçok seyahat şirketi, online rezervasyon uygulamaları aracılığıyla kullanıcı verilerinin ifşasına neden olabilir. Yayınlanan bir rapora göre 20 popüler rezervasyon uygulamasının kullanıcıların verilerini korumak için gerekli temel güvenlik önlemlerine sahip olmadıkları ortaya çıktı. Rezervasyon uygulamalarındaki kullanıcıların açığa çıkma riski taşıyan hassas bilgilerinin olduğuna dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, bu bilgilerin korunması için şirketlerin ve kullanıcıların alması gereken önemli adımları paylaşıyor.
Şifre Sıfırlama Bildirimi Dolandırıcılığı Asla Eskimiyor
Çoğu çevrimiçi hizmet, hesaplarında "olağandışı" bir etkinlik algıladığında kullanıcıyı uyaran yerleşik güvenlik sistemlerine sahiptir. Örneğin bu hizmetler, hesaba bağlı telefon numarası ve e-posta adresine parolanın sıfırlanma girişimleri hakkında bildirimler gönderir. İşte bu tür mesajların yaygın hale gelmesiyle siber suçlular, kurumsal kullanıcılara saldırmak için bu mekanizmayı taklit etmeye başladı. Siber saldırılar her yıl daha yoğun bir şekilde insan faktörüne dayandığından, siber güvenlik teknolojileri ilerledikçe bu tür hileler giderek daha yaygın hale geliyor.
Siber Saldırılara Karşı En Güçlü Savunma Yama Yönetimi
2021’de en az 1 şirket her 11 saniyede 1 fidye yazılımı içeren bir saldırı yaşadı ve fidye yazılımı hasarının maliyeti 2015’e kıyasla 57 kat artışla 20 milyara dolara ulaştı. Bu yıl siber saldırıların küresel maliyetinin 6 trilyon dolara, 2025 yılında da 10,5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Hükümetler ve şirketlerin en öncelikli konularından biri olan siber saldırıları engellemenin en güçlü çözümlerinden biri olarak yama ve zafiyet yönetimi öne çıkıyor. Özellikle yazılım açıklarından kaynaklanan tehditlere karşı risk tabanlı bir yama yönetimi yaklaşımı benimseyerek korunmak mümkün.
Elektronik Sertifika Sayısı 6 Milyonu Geçti
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2021 yılı dördüncü çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 5 milyon 458 bin 156’ya, mobil imza sayısı ise 767 bin 370’e ulaştı. Toplamda 6 milyon 225 bin 526 elektronik sertifika oluşturuldu.
INFORTE’DEN KAMUYA ÖZEL AYRICALIKLI ERİŞiM ÇÖZÜMLERİ!
Inforte, Delinea ile ortak olarak, 25.03.2022 tarihinde Ankara, JW Marriott'ta, Kamu Eko-Sistemi’ne özel ayrıcalıklı erişim çözümleri (PAM) etkinliği düzenledi!
Kripto Paralara Olan İlgi Çığ Gibi Büyüyor
Hayatımıza girmesiyle birlikte milyonlarca kişinin dikkatini üzerinde toplamayı başaran kripto paralar, özellikle de son yıllarda Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Yerli kripto borsalarının yatırımlarıyla birlikte kullanıcı kitlesi günbegün artarken, Gemius’un yayınladığı yeni veriler kripto paralarla ilgili önemli noktaları gün yüzüne çıkardı.
Kötü Haber Takip Etme Bağımlılığı Hızla Yaygınlaşıyor
Geçmişte, radyodan ve televizyondan güncel haberleri takip ediyorduk. Günümüzde ise pek çok insan mobil cihaz, tablet ve bilgisayarlar yoluyla isteği zaman, istediği yerden haberlere erişim sağlayabiliyor. Bunlar olumsuz haberleri de kapsıyor. Bu haberlerden gözümüzü ayırmamaya “programlı" olduğumuzdan olumsuz haberlere fazla kapılabiliyor ve bu haberleri ardı ardına okumaya devam ediyoruz. Bu eylemi o kadar çok yapıyoruz ki kendine özel bir ifadesi bile var: Kötü haber takip etme bağımlılığı yani doomscrolling.
Veritabanına Yapılan Saldırılar Bir Dedektif Gibi Dataskope İle Nasıl Tespit Edilir?
Yerli ve Milli Siber Güvenlik firması Karmasis, çözüm ortaklarından Platin Bilişim’in misafiri olarak sektörün de ilgisini çeken ürün olan Dataskope ile veritabanı saldırıları nasıl engelleneceği üzerine bir tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi.
Haber Amaçlı Da Olsa Bilmediğiniz Linkleri Tıklamayın
ESET Araştırma Birimi, Mustang Panda APT grubu tarafından daha önce belgelenmemiş bir Korplug varyantının kullanıldığı, devam etmekte olan bir siber casusluk saldırısı keşfetti. Bu siber casusluk kampanyası, Ağustos 2021’den bu yana görülüyor ve 2022 Mart itibariyle halen devam ediyor.
Metamask Dolandırıcılığı Kripto Cüzdanları Tehlikeye Atıyor
Son birkaç yılda kripto para birimiyle ilgili kimlik avı dolandırıcılıklarında, dijital para birimindeki patlamayla bağlantılı olarak gözle görülür bir artış oldu. 2021'de Kaspersky ürünleri genel olarak 460 binden fazla kriptoyla ilgili kimlik avı saldırısını tespit edip engellerken, şirketin araştırmacıları 2022'nin sadece iki buçuk ayında 100 binden fazla bu tür saldırı bildirdi. Kaspersky uzmanları halihazırda MetaMask kripto cüzdanını hedef alan yoğun dolandırıcılık faaliyeti gözlemliyor. 2022'de şimdiye kadar 4 binden fazla MetaMask ile ilgili kimlik avı saldırısı tespit edildi. Dolandırıcılar, olası bir hesap engelleme uyarısı gösteren kimlik avı sayfaları dağıtarak kripto yatırımcılarının “seed phrase” ifadelerini toplayabiliyor ve kurbanın cüzdanına, kimlik bilgilerine ve birikimlerine erişim sağlayabiliyor.
Kimlik ve Erişim Yönetimi (IAM) Nedir?
Kimlik ve erişim yönetimi (IAM), organizasyonlarda yalnızca doğru kişilerin ve cihazların doğru uygulamalara, kaynaklara ve sistemlere doğru zamanda erişmesini sağlayan bir sistemdir.
Bu Yıl Nft, Metaverse ve Tedarik Zinciri Saldırıları Siber Güvenliğin Gündeminde Olacak
Bitdefender, Berqnet ve Narbulut tarafından ortak gerçekleştirilen teknolojideki en yeni trendler ile şirketlerdeki bilgi güvenliğine yönelik tehditlerin ele alındığı siber güvenlik toplantısı, Ramada Plaza Şişli’de düzenlendi. Pek çok kurumun temsilcisinin ve IT yöneticilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Bitdefender’in Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük siber saldırıları, siber güvenliğe yönelik doğru bilinen yanlışları ve bu yıl şirketlerin karşılaşacağı siber saldırılara ilişkin öngörüleri anlattı.
Kimlik Avı Saldırılarının %85’inde Çalıntı Kimlik Bilgileri Kullanılıyor
Yapılan son araştırmalar, yalnızca bireysel kullanıcıların değil aynı zamanda şirketlerin de kimlik avı saldırılarına karşı savunmasız olduğunu gösteriyor. 2021'de web uygulaması saldırılarının %85'inin çalıntı kimlik bilgileriyle gerçekleştiğini aktaran Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, endişe yaratan kimlik avı saldırılarına karşı korunmak isteyen şirketler için dikkate alınması gereken 4 siber güvenlik önerisini paylaşıyor.
GDPR 4 YILDA 1.000’DEN FAZLA CEZA KESTİ!
AB ülkelerinin ve vatandaşlarının kişisel verilerini koruma yönetmeliği olarak bilinen GDPR son 4 yılda 1.007 ceza keserken, cezaların kurumlara maliyeti 1,5 milyar euroyu geçti. Birçok ülkenin ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin bu ceza ile karşılaştığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, genellikle cezaların başlıca nedenleri arasında alınmayan idari ve teknik önlemlerin yarattığı sorunların yer aldığına dikkat çekiyor.
Rusya ve Ukrayna Arasındaki Siber Savaş Dünyayı Derinden Etkiliyor
Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı, hayatları birçok alandan olumsuz etkiliyor. Bu yüzden kurumların siber dünyadaki dijital varlıklarında risk oluşturan yeni gelişmelere karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Platformunda 1500'den fazla bağımsız siber güvenlik uzmanı bulunan BugBounter, şirketlere sistemlerini siber güvenlik uzmanlarına 7/24 denetleterek bulunan yeni açıklarını kısa sürede kapatmayı öneriyor.
İnternet Çerezlerine Yönelik Siber Güvenlik Uyarıları
W3Techs araştırmasına göre web sitelerinin beşte birinden fazlası, daha önce kaydedilmiş bilgileri, ayarları, tercihleri ve oturum açma kimlik bilgilerini hatırlamaya yardımcı olmak için kişisel cihazlarda depolanan kalıcı çerezleri kullanıyor. Çerezler gelecekte aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak veya değiştirilecek olsa da günümüzde hemen her site hala kullanıcının "tüm çerezleri kabul etmek" isteyip istemediğini soruyor. Kaspersky bu konuda akılda tutulması gereken belirli siber güvenlik hususlarını aktarıyor.
Cisco En Önemli Siber Güvenlik Trendlerini Açıkladı
Cisco Talos’un araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl en çok siber saldırıya hedef olan sektör, sağlık sektörü oldu. 2021’de son kullanıcılara yönelik kimlik avı ve iş e-postası ele geçirme saldırıları öne çıkarken, 2022'de ise Log4J güvenlik açıklarıyla ilgili vaka sayısında artış görülmesi ihtimali oldukça yüksek.
Metaverse Kullanımı Artıyor, VR Gözlüklerine Dikkat!
Türk Oftalmoloji Derneği, son dönemde Metaverse platformunun gelişmesiyle kullanımı artan sanal gerçeklik gözlüklerinin, uzun süreli kullanılması durumunda göz sağlığının olumsuz etkilenebileceği konusunda kamuoyunu uyardı.
Dünyanın Yüzde 90’ı Online Eğitimi Benimsedi
Online eğitim platformları ülkelerin yüzde 90’ı için eğitimin yeni adresi oldu. ABD'li öğrencilerin yüzde 63'ü her gün online eğitim platformları üzerinden eğitim görüyor. Yerli online eğitim platformu Vedubox, dünya çapında hizmet vererek oyunlaştırma modülünü sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle birlikte sunuyor.
Startup’lar İçin Siber Güvenlik İpuçları
Günümüzün en başarılı şirketlerinden bazıları yolculuklarına startup olarak başladı. Bunlar genellikle iş yapma şeklini yeniden düşünerek bir sorunu çözmeyi vaat eden parlak bir fikir veya yeni bir teknoloji ile işe başlarlar. Bu yıl MENA(Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde, en çok finanse edilen 50 startup, yaklaşık 3 milyar dolar fon topladı. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre Türkiye de startup’lara çok aşina ve Türkiye'de startup’ların yatırımları 2021 yılı sonunda 1,5 milyar dolara ulaştı.
Nevruz Türk'ün Bayramıdır!
Türk Tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Yüce yaratıcının özel bir görev ve misyon yükleyerek var ettiği bu millet yüklendiği misyonun gereğini yapabilmek ve verilen ilahi görevi yerine getirebilmek için olsa gerek var olduğu topraklara sığmayarak cihanın dört bir yanına yönelmiş ve tüm cihana yeniden yön vermek, yer yüzünü yeniden şekillendirmek, insanlığa ışık olmak için güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar tarih boyu dursuz duraksız koşmuş ve koşturmuştur.
Piyasalar Birikime Geçti, Bitcoin Yükselişe Hazırlanıyor
Piyasalar Birikime Geçti, Bitcoin Yükselişe Hazırlanıyor
Beş Adımda Güçlü Parolaya Sahip Olun
Avrupa merkezli siber güvenlik şirketi ESET, 2021 yılında en çok karşılaşılan saldırı türünün parola tahmin saldırısı olduğunu belirterek kullanıcılara parola belirleme yöntemlerini değiştirmelerini önerdi. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban kullanıcıların artık karışık parola kullanmayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Beş adımda güçlü bir parola yaratmanın ipuçlarını paylaştı.
Çanakkale Şehitlerine...
Feda ettik en sevgili al kınalı koçları, güneşin tez doğmasını istemekti suçları;Bıyıkları terlememiş, genç irisi şehitler; Türk soyunun yedi gökte parıldayan burçları,Mayaları Oguz Atam Dedem Korkut mayası, karılmıştı son peygamber duasıyla harçları,Ruhlarını ihlas ile devrettiler Allah’a, kapanırken bizde kaldı gözlerinin uçları…
Siber Saldırılar, Dünyanın Ortak Sorunu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayan: “Siber saldırıların bireylerden ve küçük işletmelerden uzaklaşarak; büyük şirketlere, hükümetlere ve kritik altyapılara doğru yöneldiğini görüyoruz.”
AirTag Takibinden Korunmanın Yöntemlerini Aktarıyor
Geçen yıl, suçluların insanları takip etmek için AirTag'leri kullandığı bir dizi vaka ortaya çıktı. Kaspersky uzmanları yöntemin nasıl çalıştığını ve nasıl korunacağını açıklıyor.
Fed Sonrası Bitcoin ve Altcoinlerde Rahatlama Yaşanırken, Para Girişi Söz Konusu
Fed Sonrası Bitcoin ve Altcoinlerde Rahatlama Yaşanırken, Para Girişi Söz Konusu
Bir İş Kesintisinin Ortalama Maliyeti Saatte 80 Bin Dolardan Fazla!
Yapılan araştırmalara göre, bir şirket için ortalama kesinti maliyetinin saatte 84.650 dolar olması iş sürekliliğini riske atarken felaket senaryolarının ciddiyetini de gözler önüne seriyor. BT hizmetlerindeki yaşanan aksaklıklar sırasında riskleri minimize etmenin en kritik yolunun verilerin yedeklenebilir ve en kısa sürede geri dönüş sağlanabilir olması olduğunu aktaran Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Taner Tekeci, iş sürekliliği planını uygularken bulut bilişimin sağladığı 4 faydaya dikkat çekiyor.
Casus Yazılımlar ve Kötü Amaçlı Komut Dosyalarıyla Saldırıya Uğrayan Endüstriyel Kontrol Sistemleri Risk Altında
2021'in ikinci yarısında endüstriyel kontrol sistemlerine (ICS) dahil bilgisayarlarının neredeyse %40'ı en az bir kez kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıya uğradı. Genel saldırı sayısı 2021'in ilk yarısına kıyasla hafif bir düşüş gösterse de yılın ikinci yarısındaki ICS tehdit manzarası madencilerin engellendiği ICS bilgisayarlarının binde 5 oranında artmasıyla çeşitlendi. Casus yazılımlar binde 7 puan artarken, kötü amaçlı komut dosyaları 2020'nin başında görülen oranın 1,4 katına ulaştı.
Qualys Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölge Teknik Müdürü Mustafa Alper KOÇ İle Söyleşi
Bilgi ve bilişim güvenliği alanında toplumun her kesiminde bilgi ve bilinç düzeyini arttırmak, bu konu ile ilgili teknolojik gelişmeleri izlemek, milli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamak; bireysel, kurumsal ve ulusal düzeydeki riskler konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile güvenilirlik, süreklilik ve gizlilik politikaları ile yoluna devam eden Qualys Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölge Teknik Müdürü Mustafa Alper KOÇ ile Türkiye’de bilişim sektörünün durumu, devletimizin kalkınmasında Telekomünikasyon sektörünün yeri ve bilhassa bilgi güvenliği alanında bilinmesi gerekenler ve çözüm önerileri hususunda ülkemizin dünü, bugünü, ve geleceği adına yapılması gerekenleri konuştuk.
Fed’in Faiz Artışı Bitcoin’i Nasıl Etkileyebilir?
Fed’in Faiz Artışı Bitcoin’i Nasıl Etkileyebilir?
Güncelleme Yaparken Veri Kaybına Neden Olan 5 Hata!
Bilgisayar, tablet ve akıllı cep telefonlarında bulunan işletim sistemlerine gelen güncellemelerden dolayı veri kayıpları yaşanabiliyor. Kolay bir adım olarak görülen bu güncellemeler sırasında kullanıcıların değerli verilerini kaybettiğine dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, işletim sistemlerini güncellerken veri kaybına neden olan 5 hataya dikkat çekiyor.
Perakende Sektörünün Büyüyen Sorunu Bilgisayar Korsanları
2022 yılında yalnızca ABD’de 5,2 trilyon Amerikan doları ciro yapacağı öngörülen perakende sektörü, dünya genelinde siber suçular tarafından en sık hedef alınan sektörlerden biri. Pandemi nedeniyle dijital yatırımların ve çevrim içi alışverişin artması, perakende sektörünü bilgisayar korsanları için daha ilgi çekici hale getirdi. Siber güvenlik şirketi ESET perakende sektörüne yönelik hazırladığı sektör raporu ile yaşanan sorunları inceledi, alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu.
Avrasya Tüneli Yapay Zeka Teknolojisi İle Buluşuyor
Türkiye’nin lider yapay zeka şirketi CBOT ve Avrasya Tüneli işbirliğiyle 7/24 hizmet verecek yepyeni bir yapay zeka tabanlı sanal asistan projesine imza atıldı. CBOT’un yetkinliği kanıtlanmış yapay zeka, doğal dil işleme (NLP) ve makine öğrenimi teknolojileriyle donatılan ‘Avrasya Tüneli 7/24’ isimli sanal asistan, Avrasya Tüneli’nin kullanımına ilişkin soruları cevaplamanın yanı sıra; geçişler, geçiş ihlalleri, borç ve ödeme sorgulama ve Masterpass ile ödeme alma gibi kullanıcıların hayatını kolaylaştıran bir çok işlemi de yapabiliyor. CBOT Platform üzerinde, CBOT’un bot oluşturma ve entegrasyon araçları ile hayata geçirilen asistan, Avrasya Tüneli’nin kullanıcılarına daha hızlı ve verimli hizmet vermesine katkıda bulunacak. Bir müşteri hizmetleri temsilcisi gibi kullanıcılarla yazılı diyalog kuran Avrasya Tüneli’nin yeni dijital asistanı ‘Avrasya Tüneli 7/24’, Avrasya Tüneli’nin web sayfası, mobil uygulaması ve WhatsApp hesabı üzerinden kullanıcılara hizmet veriyor.
Fidye Yazılımları Yıkıcı Olmaya Devam Ediyor
Saldırı tekniklerinin gelişmişliği, hızı ve çeşitliliği tüm siber savunma zincirini güçlendirmenin önemini ortaya koyuyor.
Bitcoin Yükselemiyor, Piyasaya Para Girmezken Kurumsallar 7 Haftalık Alım Serisine Son Verdi
Bitcoin Yükselemiyor, Piyasaya Para Girmezken Kurumsallar 7 Haftalık Alım Serisine Son Verdi
Ailelerin Günümüz Çocuklarına Dijital Dünya Alışkanlığı Kazandırması İçin 7 Öneri
Çocukların internette kendilerini koruyabilmek için ihtiyaç duyduğu becerileri kazandırmak ailelere büyük faydalar sağlayabilir. Siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi Kaspersky, ebeveynlere çocuklarına kazandırabilecekleri 7 dijital alışkanlık hakkında tavsiyelerini paylaştı.
Kamu Siber Sınırların Korunmasını Tartışıyor
Günümüzde giderek artan teknoloji kullanımı beraberinde siber güvenlik zafiyetlerini de getiriyor. Siber güvenlik zafiyetlerine ilişkin her konu ‘’Kamu ve Özel Sektördeki Siber Güvenlik Zafiyetleri 2.0’’ temasıyla, 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde ele alınacak.
Bitcoin Avrupa’da Yasaklanıyor mu? Ripple Mahkemede Adım Adım Zafere İlerliyor
Bitcoin Avrupa’da Yasaklanıyor mu? Ripple Mahkemede Adım Adım Zafere İlerliyor
Teknolojinizi Afetlere Karşı Güçlendirin
Bir yanda ülkeler arasındaki savaşlar, bir yanda ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan doğal afetler ya da bir afete dönüşebilen hava olayları herkesi bir B planı hazırlamaya zorunlu kılıyor. Siber güvenlik şirketi ESET acil durum hazırlıklarını teknoloji penceresinden inceledi.
Balina Hesaplar Bitcoin Alımına Devam Ediyor, Bugün ABD’de Kararname Bekleniyor
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Kripto paralarda bugün ABD Başkanı Biden’ın imzası ile kripto para kararnamesi bekleniyor. Hazine Bakanlığı dün yanlışlıkla kendi sitesinde açıklamayı yükledi ve sonrasında kaldırdı.
Bt Ekipleri İçin Çevrimiçi İş Birliği Platformları’nda Verileri Korumanın 7 Yolu!
Pandemi süreci şirketler için yeni çalışma düzenine geçişi ve çevrim içi çalışma platformu kullanım oranını büyük ölçüde artırdı. Bu süreçte işletmeler Slack, Microsoft Teams ve Zoom gibi pek çok yardımcı platformu kullanmaya başladı. Üçüncü parti hizmetlerden sağlanan iş birliği ve iletişim araçlarının şirketleri siber saldırılar için açık hedef haline getirdiğini aktaran Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, BT ekiplerinin bu tarz uygulamalardaki güvenlik risklerine karşı siber saldırılardan korunmak için neler yapmaları gerektiğini 7 adımda sıralıyor.
Kurumların Yeni Kabusu: İki Fidye Yazılımı Aynı Anda Saldırıyor
Sophos, iki ayrı fidye yazılımının hedefledikleri sağlık kuruluşuna aynı anda saldırarak birbiri ardına veri sızdırdığı ve sistemleri şifrelediği bir vakayla karşılaştı. Kurumlar açısından gerçek bir kabusa karşılık gelen bu gibi durumlardan korunmak için yamaları gecikmeden uygulamak ve gerekli siber güvenlik önlemlerini devreye almak hayati önem taşıyor.
2023 Yılında Kişisel Veri Kanunları Dünya Nüfusunun Yüzde 75'ini Kapsayacak
Siber güvenlik tehditleri ve güvenlik ihlalleri hem bireysel hem de kurumlar için önemini gün geçtikçe artırıyor. Özellikle otonom araçlar ve dijital ikizler gibi siber ve fiziksel dünyaları birleştiren sistemlerin yaygınlaşması kuruluşlar için yeni bir güvenlik riski oluşturuyor. Bu alandaki araştırmalar, 2023 yılının sonunda, kişisel verilerin gizliliğine ilişkin kanunların dünya nüfusunun yüzde 75'inin kişisel bilgilerini kapsayacağını öngörüyor.
Siber Suç Oranı Gençler Arasında Artıyor
İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA) Ulusal Siber Suç Birimi’nden (NCCU) alınan verilere göre öğrencilerin düzenlediği DDoS saldırıları 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 107’lik bir artış gösterdi. NCCU’nun “Önleme” ekibinde yer alanlar, bu saldırılardaki gençlerin yaş ortalamasının 15 olduğunu bildiriyor. NCA raporuna göre DDoS saldırıları düzenlerken yakalanan çocuklardan bazıları dokuz yaşında.
Kadınların Şifreleri Daha Zor Hackleniyor
Global siber güvenlik lideri Bit defender Antivirüs’ün hazırladığı Siber Güvenlik ve Çevrimiçi Davranışlar raporuna göre, basit ve tahmin edilmesi kolay şifre kullanımı erkeklerde %31 iken bu oran kadınlarda %23.Rapora göre 54 ve daha büyük yaştaki kullanıcıların, 18-44 yaş aralığındaki kullanıcılara göre daha güçlü şifreler kullandıklarını belirten Bit defender’in Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, şifrelerin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için 4 önemli öneride bulunuyor.
Türkiye’de Mobil Bankacılık Alanında Saldırıya Uğrayan Kişi Sayısında %85’lik Artış Tespit Edildi
2021'de mobil bankacılığa yönelik kötü amaçlı yazılımının durumunu değerlendiren Kaspersky uzmanları, 2021'e kıyasla Türkiye'de mobil bankacıların saldırdığı kullanıcı sayısında önemli bir artış olduğunu fark etti. Ülkede toplamda 15 bin 654 kullanıcı saldırıya uğradı. Bu, Türkiye'yi bu tür kötü amaçlı yazılımlarla saldırıya uğrayan kullanıcı sayısı bakımından dünyada üçüncü ülke yapıyor.Yalnızca Rusya ve Japonya bu alanda Türkiye’den daha ilerde.
ABD Enflasyonu-Biden’ın Kripto Kararnamesi ve Bitcoin’e Etkisi
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü değerlendirmesinde: "Piyasalarda denge lafını sarfetmek şu sıralar oldukça zor çünkü ye dipleri ya da zirveleri yaşıyoruz. Petrol fiyatları %10’un üzerinde düşüş kaydederken bu sabah Asya piyasalarında %3-4 arası kazançların olduğu görülüyor.
HAVELSAN Şubat 2022 Siber Güvenlik Bülteni Yayımlandı
Canonical firmasının geliştirdiği bir yazılım paket dağıtımı olan snap yazılım paketleme ve dağıtım sisteminde yüksek risk seviyesinde hak yükseltmeye yarayan bir güvenlik açığı yayımladı. Snap Linux çekirdeğini kullanan işletim sistemlerinde çalışmak üzere tasarlanmış ve snapd adlı aracı kullanarak kurulabilen bağımsız bir uygulama paketidir.
E-İmzada Yapay Zeka Dönemi
E-imza alacak kişilerin kimlik kontrolü süreçleri artık uzaktan da gerçekleştirilebiliyor. Elektronik ortamda yasal geçerli imza atmayı sağlayan elektronik imza, dakikalar içinde gerçekleşen uzaktan kimlik doğrulama işlemiyle alınabiliyor.
Ddos Saldırıları 2021'in Dördüncü Çeyreğinde Rekor Seviyeye Ulaştı
2021'in 3. çeyreğine kıyasla, 4. çeyrekte Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarının toplam sayısı %52 artış gösterdi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre 4,5 kat daha fazla. Bu ve diğer bulgular, 2021'in 4. Çeyreğini değerlendiren yeni DDoS attacks in Q4 2021 raporunda yayınlandı.
Dijital Reklamların Yüzde 30’u Ses Kayıtlarına Göre Belirleniyor
Mesajlar, mailler, sponsorlu sosyal medya akış ve hikâyeler olarak karşımıza çıkan dijital reklamların hepsi, kişilerin dijital platformlarda yaptığı hareketlere ve ses kayıtlarına göre göre belirleniyor. Ücretsiz olarak kullanılan her uygulamanın mikrofon veya kamerasını açık olduğunda ortamı dinleyip konuşulan kelimelere göre dijital reklamların çıktığını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, kimi zaman Google veya sosyal mecralarda yaptığınız aramalar, beğeniler veya arkadaşlarımızın beğenileri ve takipçileri reklamların kaynağını oluşturabiliyor dedi.Dijital reklamların sadece yüzde 30’nun tesadüf olarak karşımıza çıktığının altını çizen Kaplan, reklamların yüzde 40’ı kişinin hareketlerine göre belirlenirken iken yüzde 30’u da kullanılan ses kayıtlarına göre kullanıcılar kategorize edildiğini söyledi.
ESET ve Intel Fidye Yazılımlarına Karşı Güçlerini Birleştiriyor
Avrupa merkezli siber güvenlik şirketi ESET, Intel Tehdit Algılama Teknolojisi’ni (Intel® TDT) kendi çok katmanlı siber güvenlik teknolojisi ile birleştiriyor. Müşterilerin iş ve kişisel yaşantılarına yönelik daha önce hiç olmadığı kadar korkutucu bir tehdit haline gelen fidye yazılımlarının karmaşık ve değişen doğasını fark eden ESET, yazılım tabanlı algılama teknolojilerini, sadece Intel donanımlarının sunabileceği fidye yazılımı algılama özelliği ile geliştirecek.
Kaspersky, Kadınları BT Güvenliği Alanında Kariyer Yapmaya Teşvik Etmenin Önemini Vurguluyor
Teknoloji alanında çalışan kadınların yarısından fazlası (%56), son iki yılda kuruluşlarında toplumsal cinsiyet eşitliği düzeylerinin arttığını gördü ve %70'i teknoloji sektöründeki ilk rollerine başvururken beceri ve deneyimlerinin cinsiyetten daha önde değerlendirildiğini kabul etti. Bu kadar kısa zaman diliminde yaşanan bu ilerleme, sektördeki kapsayıcılığa dair olumlu bir adımı temsil ediyor. Ancak Kaspersky'nin Women in Tech raporundan elde edilen bulgular, hala iyileştirme alanları olduğunu vurguluyor.
ABD'de Kripto Yasası Geliyor, Artan Stagflasyon Riskinin Kripto Paralara Etkisi
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Rusya yaptırımları sonrası artan emtia, enerji ve gıda fiyatları ekonomilerde stagflasyon riskini tetikliyor. Zaten pandemi şartlarında uygulanan mali ve para politikalarına ek olarak tedarikte yaşanan sıkıntılar enflasyonu belirli bir noktaya getirmişti, fakat savaş fiyat artışlarını anormal seviyelere çıkardı.
DNSSense & Roksit CEO’su Hakan Uzun İle Söyleşi
Bilişim sektörü dünyada ve Türkiye’de salgının etkisiyle hızlı bir gelişme kaydediyor. Sektör büyüklüğü 2019’da 153 milyar TL idi ve 143 bin kişiye istihdam sağlıyordu. Salgın ile beraber hızlı bir yükseliş gerçekleşti. Çünkü sağlıktan eğitime, çalışma hayatından e-ticarete hayatın her alanında bilişim sektörünün ürünleri büyük bir ihtiyaç haline geldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun raporuna göre bilişim sektörü 2021 yılının ilk çeyreğinde %18'lik bir büyüme gerçekleştirdi, öte yandan yazılım ve donanım sektörü aynı dönemde %55'lik büyüme gösterdi. Sektör tarafından yayınlanan “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2020 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri” Raporu’na göre ise, sektör TL bazında 189 milyar TL’lik hacme ulaştı.
Yapay Zeka Kopyayı Engelliyor
Yerli yazılım Vedubox online eğitim, kurs, sınav, toplantı ve webinar yapmayı sağlayan bütünleşik e-eğitim ve iletişim çözümleri sunuyor. Sınırsız kullanıcıya hizmet verebilen alt yapıya sahip Vedubox, online sınavlarda kopya çekmenin önüne geçen yapay zeka destekli sınav gözetim sistemiyle dikkat çekiyor.
Teknolojinin Yeni Trendi: Sanal Gerçeklik
Değişen dünya düzeni ve gelişen teknoloji, beraberinde yepyeni ayrıcalıklar getirmiş durumda. Sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve simülasyon evrenleri gibi tasarıları da ulaşılabilir hale getiren geliştirilmiş cihazlar, hem kurgulanmış hem de simüle dilmiş evreleri kusursuz bir şekilde deneyimlemeye destek olup eğlence sektörünü yepyeni bir boyuta taşıdı.
Durgunluk Korkusu Dünya Genelinde Paniği Artırırken Bitcoin Yeniden 30.000$ Altına Göz Kırpıyor
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk iş gününde yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu: "Küresel piyasalar Rusya-Ukrayna eksenindeki gelişmeleri yakından takip ederken, bugün üçüncüsü yapılması beklenen müzakerelerden anlaşma beklenmiyor.
Hackerlar Qr Kodları Kullanarak Kimlik Avı Saldırıları Düzenliyor!
Dijital yeniliklerin büyük bir ivme kazanmasıyla birlikte hayatı kolaylaştıran teknolojiler önem kazanmaya başladı. Fiziksel ve dijital dünya arasında bir köprü olan QR kodların pandemi döneminde oldukça popüler bir hale gelmeside hackerların dikkatini çekiyor. Siber saldırganların internet kullanıcılarını ağına düşürmek için sahte QR kodlarını giderek daha fazla kullandığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, QR kodlu kimlik avı dolandırıcılığı mağduru olunmaması için dikkat edilmesi gereken 5 öneriyi sıralıyor.
Yapay Zekanın Geleceği Kadınlarla Birlikte Şekilleniyor
2021 yılında kurulan öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformu Cognitiwe, aldığı 605 bin dolar yatırımın ardından İstanbul, Tallinn ve Milano ekiplerini büyütmeye devam ediyor. 16 kişilik Türkiye ekibinin yüzde 31’i kadın çalışanlardan oluşan Cognitiwe’de, kadın yönetici oranı ise yüzde 42’ye ulaştı.
Sahte Yardımseverlik Girişimleri İle Dolandırılmayın
Siber güvenlik şirketi ESET, yardım bahanesiyle para isteyen bazı web siteleri saptadı. Siber dolandırıcılar Ukrayna halkı ile dayanışmak için duygusal ama sahte çağrılar yaparak ya da halkı ülkenin savunma çabalarının finanse edilmesine yardımcı olmaya zorlayarak benzeri bir temayı kullanma eğilimi gösteriyorlar.
Verileri Anlamanız Yapay Zeka İle Kolaylaşacak!
Artan veri hacimleri ile gelişen algoritmaları sayesinde Yapay Zeka, insan benzeri görevleri yerine getiren yapay bir sistemdir. Mevcut verilerdeki parametrelere dayalı olarak tahminlerde bulunur. Bu doğrultuda aksiyon alır ve yaptığı yanlışları analiz ederek daha tecrübeli hale gelir. Yeni bilgileri son derece hızlı ve doğru bir şekilde işler.
Instagram Hesabınızı Çaldırmamak İçin İki Altın Kural
Hacker’ların yeni hedefinin Instagram hesapları olduğuna dikkat çeken Prodaft Kurucu Ortağı Koryak Uzan, ele geçirilen hesaplar üzerinden dolandırıcılık yapıldığını söyledi. Türkiye’de yaklaşık 50 milyon Instagram kullanıcısı bulunduğunu hatırlatan Uzan, “Hesabınızı kaptırmak bir anlık dikkatsizliğinize bağlı. Ancak önüne geçmenin oldukça kolay yöntemi var. Bunun için iki altın kural bulunuyor” dedi.
Bitcoin Endişelerle Baskılanmayı Sürdürüyor, 40.000$ Altı Tehlikesi
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Rusya-Ukrayna heyetinin görüşmesinden tekrardan sonuç alınamazken, saldırılar sonrası nükleer santralde yangın meydana gelmesi herkesi tetiğe geçirirken, kripto paralarda da düşüş meydana geldi.
Künefeden NFT Üreten Tatlıcı, Karaköy’deki Yeni Şubesini Önce Metaverse’te Açtı
Sanal evren metaverse’lerde arazi satın almak her geçen gün yaygınlaşırken, Meta Metric verilerine göre 2021'de dört büyük platformda 501 milyon dolar hacme ulaşan metaverse arazi satışlarının, bu yıl 1 milyar doları bulacağı öngörüldü. İş dünyasında daha çok moda markalarının ve restoran zincirlerinin öncülük ettiği bu akıma Türkiye’den de bir tatlı restoranı katıldı. Geçtiğimiz ay künefe, dolama, baklava gibi tatlıları retro oyunlardan ilham alarak NFT’ye dönüştüren tatlı restoranı, yeni şubesini gerçek dünyadan önce metaverse’te açtı.
Kimlikle E-İmza Atma Dönemi Başladı
Yeni nesil çipli kimlik kartlarına nitelikli elektronik sertifika yüklenmeye başladı. Elektronik sertifika yüklenen kimlik kartları elektronik imza atmak için kullanılabiliyor. Yenilikçi hizmetin herkese ulaşması için E-GÜVEN tarafından verilen ve dönemsel olarak önemli bir fiyat avantajı ile sunulan e-imza; 1, 2 veya 3 yıllık kullanım süreleriyle dijitalleşmeye katkı sağlıyor.
Kuruluşların %83’ü En Az 1 Kez Kimlik Avı Saldırısının Kurbanı Oldu!
Kimlik avı saldırıları şirketlerin yakasından düşmüyor.Yapılan araştırmalar, geçen yıl kuruluşların %83’ünün en az 1 kez başarılı bir kimlik avı ya da kötü amaçlı siber saldırıya uğradığını gösteriyor. 2021 yılında bir önceki yıla göre siber saldırıların %46 oranında da artış gösterdiğini belirten Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun,kimlik avı saldırılarında hackerler dışında çalışanların da hataları olduğuna dikkat çekiyor.
Savaş Riskine Ek Olarak Regülasyon Korkusu İle Kripto Paralar Kar Alımlarına Yöneldi
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerilimin yaptırımlarla tırmanması sonrası konu bu kez de kripto paralara geldi. Dün art arda konuşan ABD Başkanı Biden, Hazine Sekreteri Yellen ve Fed Başkanı Powell, Rusya’nın kripto paralarla yaptırımlardan kaçmasının engellenmesi üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler.
HP, Kullanıcıları Kandırma Konusunda Giderek Daha Da Ustalaşan Siber Suçluların Yeni Alanlara Sıçradığını Tespit Etti
HP Inc. (NYSE: HPQ) algılama araçlarından kaçan ve kullanıcı uç noktalarına ulaştırılan tehditleri yalıtarak, siber suçlular tarafından kullanılan en son tekniklerin analizini içeren HP Wolf Security Threat Insights Raporunu yayınladı.
Kimlik Avı Saldırılarına Dikkat
Ukrayna'da yaşanan çatışma küresel olarak siber saldırı riskini de artırıyor. Siber güvenlikte dünya lideri olan ESET, bu dönemde kuruluşların dayanıklılıklarını artırmaları için neler yapmaları gerektiğini inceledi, önerilerini paylaştı.
İşletmelerin %44'ü Iot Çözümlerini Kapsamlı Şekilde Korumuyor
“Pushing the limits: How to address specific cyber security demands and protect IoT” (Sınırları zorlamak: Belirli siber güvenlik talepleri nasıl ele alınır ve IoT nasıl korunur) başlıklı Kaspersky raporu, Türkiye’nin bağlı bulunduğu bölgedeki (META) beş işletmeden ikisinde (%44) IoT altyapılarının bazı bölümlerinin henüz herhangi bir korumaya sahip olmadığını ortaya koydu. Birçok işletmenin IoT projelerinin uygulanmasının önündeki ana engel, siber güvenlik ihlalleri ve veri ihlalleri riski olarak öne çıkıyor.
Kripto Paralarda Bitcoin Öncülüğünde Yükseliş Başlayabilir
Houbi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Bitcoin 37.000$ seviyelerinden 44.000$ seviyelerine hızla yükselirken, jeopolitik risklerin ve yaptırımlar kripto paraya olan talebin artmasında öne çıkan neden olmuştu.
Türkiye’den Dünyaya Eğitim İhracatı
Online eğitim araçlarının yaygınlaşması eğitimde fırsat eşitliğini de beraberinde getiriyor.20’ye yakın dilde kullanılabilen online iletişim ve eğitim sistemi vedubox, dünya genelinde binlerce şirkete ve milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor.
Ödül Avcılığı, Finans Sektöründe Tespit Edilmesi Ortalama Dokuz Ay Süren Zafiyetleri Bulmanın En Çevik Yolu
Araştırmalara göre bir veri ihlalini tespit etmek ve kontrol altına almak ortalama 287 gün sürüyor. Bu da her sektör için çok uzun bir süre ancak özellikle de finans gibi hassas bir sektörde faaliyet gösteren şirketler için daha da kritik. Platformunda 1500’den fazla bağımsız siber güvenlik uzmanı bulunan BugBounter, finansal teknolojiler geliştiren şirketler için kritik uygulamalardaki açıkların uzman eliyle 7/24 araştırıldığı ödül avcılığı programları sunuyor.
Kaspersky, Türkiye'deki Kötü Amaçlı Mobil Yazılımların %70 Oranında Arttığını Bildirdi
Türkiye'deki genel mobil kötü amaçlı yazılım saldırıları, benzeri görülmemiş ölçüde %70 oranında arttı. Üstelik bu artış bölgesel ve küresel eğilimin tam tersine karşılık geliyor. Bu ve diğer bulgular Kaspersky'nin Mobil Tehditler 2021 raporunda yer alıyor.
Bitcoin Neden Yükseldi? Rusların Kripto Para Alımları
Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: "Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkartılması ve yaptırımların genişletileceği beklentileri ile gözler bir süredir alternatif para birimi olan kripto paralara çevrildi.
Yapay Zeka ve Otonom Sürüş Sistemleri Trafik Kazalarını Önleyecek
Trafik kazalarını azaltmak için güçlerini birleştiren Equinix ve Continental "Sıfır zayiat, sıfır yaralanma ve sıfır kaza" vizyonuyla yola çıkıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl yaklaşık 1,3 milyon insan, trafik kazası kurbanı oluyor. 5 ile 29 yaş arasındaki çocuklar ve genç yetişkinler için en çok karşılaşılan ölüm nedeni olan karayolu trafik kazaları, çoğu ülkeye gayrisafi yurtiçi hâsılalarının %3'üne mal oluyor.
Günde 4,8 Saat Telefondayız
Günde ortalama 4,8 saatimizi cep telefonlarımızla geçiriyoruz. 10 yıl boyunca günde 17 dakika cep telefonu kullanmak beyin tümörü oluşumunu yüzde 60 artırıyor. Beyin tümörü ve nörolojik kanser tespiti dijital görüntüleme sistemi ile kolaylaşıyor.
Oyunfor.Com Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu: ¨AAA Oyun Firmaları NFT Özelinde Yeni Yaklaşımlar Geliştirmek Zorunda.¨
Türkiye'nin öncü oyun ve e-ticaret sitelerinden oyunfor.com'un Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, son dönemin popüler başlıklarından olan ve ‘NFT’ olarak bilinen ‘Non-fungible Token’ın oyun açılımı hakkında açıklamalarda bulundu.
Arama
Ara
Son Yazılar
Okullarda Yapay Zekâ Devrimi
Kaspersky, Wechat Ve Dingtalk Macos Kullanıcılarını Hedef Alan Bir Arka Kapı Ortaya Çıkardı
Dijital Güvenlikte Hepimiz Öğrenciyiz
Sahte İphone 16 Tekliflerine Dikkat: Kaspersky Uzmanları, Dolandırıcıların Yeni İphone Aldatmacasından Nasıl Yararlandığını Ortaya Çıkardı
Gölge Bt Faaliyetlerinin Oluşturduğu 4 Büyük Risk
Dijital Cihazların Performansını Ve Güvenliğini Artırmanın Yolu Düzenli Temizlik Ve Bakım
KOBİ’lere Fidye Tuzağı
Yeni Ve Gelişmekte Olan Siber Güvenlik Tehditleri Ve Saldırgan Taktikleri
Çocuklara Erken Yaştan İtibaren Dijital Okuryazarlık Kazandırılmalı
Kaspersky Uyarıyor: 2024'te Kimlik Bilgisi Hırsızlığı İçin En Çok Google, Facebook Ve Amazon Kullanıcıları Hedef Alınacak
E-Bülten'e Kayıt Olun
Kaydol
Arşivler
Ağustos 2015
Eylül 2015
Ekim 2015
Kasım 2015
Aralık 2015
Ocak 2016
Şubat 2016
Mart 2016
Nisan 2016
Mayıs 2016
Haziran 2016
Temmuz 2016
Ağustos 2016
Eylül 2016
Ekim 2016
Kasım 2016
Aralık 2016
Ocak 2017
Şubat 2017
Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
Haziran 2017
Temmuz 2017
Ağustos 2017
Eylül 2017
Ekim 2017
Kasım 2017
Aralık 2017
Ocak 2018
Şubat 2018
Mart 2018
Nisan 2018
Mayıs 2018
Haziran 2018
Temmuz 2018
Ağustos 2018
Eylül 2018
Ekim 2018
Kasım 2018
Aralık 2018
Ocak 2019
Şubat 2019
Mart 2019
Nisan 2019
Mayıs 2019
Haziran 2019
Temmuz 2019
Ağustos 2019
Eylül 2019
Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021
Ocak 2022
Şubat 2022
Mart 2022
Nisan 2022
Mayıs 2022
Haziran 2022
Temmuz 2022
Ağustos 2022
Eylül 2022
Ekim 2022
Kasım 2022
Aralık 2022
Ocak 2023
Şubat 2023
Mart 2023
Nisan 2023
Mayıs 2023
Haziran 2023
Temmuz 2023
Ağustos 2023
Eylül 2023
Ekim 2023
Kasım 2023
Aralık 2023
Ocak 2024
Şubat 2024
Mart 2024
Nisan 2024
Mayıs 2024
Haziran 2024
Temmuz 2024
Ağustos 2024
Eylül 2024
İletişim
|
Gizlilik
|
Kullanım Koşulları