Sağlık Sektörünün Bulut Yatırımlarının 2020’de 10 Milyar Dolar’a Çıkması Bekleniyor


Sağlık Sektörünün Bulut Yatırımlarının

2020’de 10 Milyar Dolar’a Çıkması Bekleniyor

 

Sağlık sektöründe kullanılan hasta verilerinin giderek artması kurumların veri merkezleriyle olan iş birliklerini güçlendiriyor.

Teknolojinin her geçen gün daha fazla etki ettiği sağlık kurumları, artan talep karşısında daha iyi hizmet verebilmek için BT altyapılarını yeniden şekillendiriyor. Hastaneler, mobil cihazlardan sağlık durumunu takip eden sensörlere kadar birçok farklı kaynaktan gelen verilerin miktarının artışıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Küresel sağlık sektöründe bulut hizmeti yatırımlarının 2020 yılına kadar yaklaşık 10 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Sağlık sektöründen birçok şirkete altyapı hizmeti sunduklarını belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşları hastalara daha iyi hizmet verebilmek için dijitalleşme konusunda büyük adımlar atıyor. Fakat saklanan tıbbi verilerin boyutlarının oldukça yüksek olması ve hastaların tıbbi bilgilerinin mahremiyetinin sağlanması bu süreçte karşılaşılan en büyük zorluklar. Tüm bunlar düşünüldüğünde sağlık hizmeti veren işletmelerin, BT altyapılarının hızlı ve kesintisiz şekilde hizmet sunabilmesi ve çok daha güvenli ortamlarda barındırılması için güncel teknolojilere ve veri merkezlerine yatırım yaptıklarını gözlemliyoruz” dedi.

 

Radore, sağlık kuruluşlarının kesintisiz hizmet verebilmeleri için olmazsa olmazları şu şekilde sıralıyor:

Güvenlik

Veri hırsızlıklarının büyük bir çoğunluğu insan hatası nedeniyle yaşanıyor. Identity Resource Center’ın son yayınladığı veriler, 2017’nin ilk yarısında gerçekleşen ve kişisel verilerin çalınmasıyla sonuçlanan saldırıların yaklaşık yüzde 25‘inin sağlık veya ilaç sektörüyle ilgili olduğunu ortaya koydu. Birçok saldırı türüne hazırlıklı olan veri merkezleri, hem siber hem de fiziksel güvenliği sağlamak için gerekli önlemlerin alındığı bir yapı sunuyor.

Kesintisizlik

Dünyanın en iyi altyapılarında dahi yedeklilik sağlanmadığı taktirde aksaklık yaşanabiliyor. Bu sebeple ana sisteme yapılan yatırım ne kadar büyük olursa olsun, uygun bir yedekleme altyapısı gerekiyor. Herhangi bir elektrik kesintisi ya da doğal afete karşı hazırlıklı olan veri merkezleri, herhangi bir sağlık kuruluşunda sağlanamayacak yedekleme ve kurtarma altyapısına sahiptir. Böylece hem yedekli altyapılar hem de yedeği alınan veriler sayesinde, yaşanan kesintiler kullanıcılara hiç yansımadan ortadan kaldırılabiliyor.

 

7/24 erişim imkânı

Nasıl ki sağlık kuruluşları acil servislerinde 7/24 hizmet veriyorsa, BT altyapısında oluşabilecek en ufak bir aksaklıkta da karşılarında her an bir muhatap bulmaya ihtiyaç duyuyorlar. Veri merkezinden hizmet alan sağlık kurumları, 7/24 iletişim kurmanın avantajına da sahip oluyor. Bununla birlikte herhangi bir aksaklık olduğunda hemen destek alarak, çok daha hızlı şekilde çözüme ulaşılabiliyorlar.

Felaket Kurtarma

Hangi sektörden olursa olsun felaket kurtarma, şirketlerin veri güvenliğini ve itibarlarını koruyan, müşteri memnuniyetinden iş sürekliliğine etkisi geniş bir alana yayılan hayati bir konu. Birçok kuruluş, felaket kurtarma ve iş sürekliliği planlamasına ihtiyaç duyuyor. Ancak, felaket kurtarma sistemlerinin maliyetlerinin fazla olması özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bu yatırımı yapmaktan çekiniyor ve hatta birçoğu yapmıyor. Radore gibi bu sisteme sahip olan veri merkezleriyle çalışmak işletmelerin hayatını kolaylaştırıyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları