Verinin Doğru Kullanımında “Hızlı Olanlar” Fark Yaratıyor


Verinin Doğru Kullanımında “Hızlı Olanlar” Fark Yaratıyor

 

Veri yönetimi konusunda sahip olduğu operasyon ve bilgi deneyimiyle en doğru çözüm ortağı olarak çalışan Hitachi Vantara, verinin doğru kullanıldığında nasıl yeni gelir kaynaklarına dönüştüğünü, müşteri deneyimini geliştirdiğini ve karlılığa yardımcı olduğunu İstanbul’da düzenlediği Hitachi Partner Day etkinliğinde detaylarıyla paylaştı.

Hitachi Vantara Stratejik Kanal & İş Ortakları Satış Müdürü Özlem Köklü Avcı’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, büyük veri, veri analitiği ve kanal yönetimi gibi alanlarda bilgiler paylaşıldı. Veri miktarının hızla arttığı ve dolayısıyla veri yönetiminin de her geçen gün daha önemli hale geldiğinin altı çizildi. Veri sahipliğinin öneminin de vurgulandığı etkinlikte, bugün var olan verinin %90’ının sahiplinin bilinmediği ve sadece verilerin %15’inin kullanıldığı ifade edildi. 2016 yılında 16.1ZB olan veri üretiminin 2025 yılında 10 katına çıkacağı ve bunun dörtte birinden fazlasının gerçek zamanlı içeriklerden oluşacağı aktarılırken, gerçek zamanlı IoT verilerinin bunun %95’i olacağı söyledi. IoT alanında 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan Hitachi, 2022 yılında bu alanda lider olmayı hedefliyor.

 

“Tam veri odaklı portföyümüzle müşterilerimiz için 360 derece deneyim sunabiliyoruz”

Yakın zaman önce Hitachi Vantara Ülke Müdürü olarak atanan Önder Sönmez ise ekinlikte yaptığı konuşmasında: “Hitachi olarak tüm iş ortaklarımızı dinliyor, anlıyor ve birlikte çalışıyoruz. Bugün dünyanın çalışma yöntemini birlikte değerlendirelim istiyoruz. Yılların getirdiği tecrübe ve global bilgi birikimimizle dünyanın her yerinde aynı kalitede hizmet verebiliyoruz. Ham bilgiyi eylemi güçlendiren iç görülere dönüştürmek, verilerin nasıl yönetilmesi ve iletilmesi gerektiğinin derinlemesine anlaşılmasını gerektirir. Verilere dayanan çözümler, şirketlerin daha çevik olmasını ve değişen müşteri ihtiyaçlarına ve pazar dinamiklerine daha iyi cevap verebilmelerini sağlıyor. Bunu yapmak için, verilerin doğru zamanda, doğru yerde ve doğru biçimde mevcut olması gerekiyor. Böylece veriden değer elde edilebiliyor. Tam veri odaklı portföyümüzle müşterilerimiz için 360 derece deneyim sunabiliyoruz. Bu da sektör lideri olarak sunduğumuz çok önemli bir avantaj. Şu anda en çok patent başvurusunda bulunan şirketiz. Kendi kendini optimize edebilen veri merkezleri için akıllı veri merkezi zekası ve otomasyonunu zenginleştiriyoruz.” dedi

Hitachi Vantara’nın tam data odaklı portfolyosu, benzersiz değer basamakları, uzman iş ortakları ve endüstri özelinde yatay çözümlerle birleştiğinde başarıya götüren iş fırsatları ortaya çıkıyor diyen Hitachi Stratejik Kanal & İş Ortakları Bölge direktörü Peter Kwisthout, Hitachi Vanta’nın geleneksel ortak programlarının yanı sıra sunduğu partner programı FY18’deki yeniliklerden bahsetti. Kwisthout, “Hem strateji sunan hem de bunları uygulayabilen bir şirket olarak, FY18 ile daha esnek şekilde portfolyo ulaşımını mümkün hale getiriyoruz. İş ortaklarımıza mali teşvikler, partner portalı, global öğrenme, partner araçları, demolar ve sanal laboratuvarlar, global destek masası, pazarlama ve GTM (Google Task Manager) desteği ve yazılımcı topluluğu gibi birçok hizmet sunuyoruz. FY18 ile çok yönlü finansal teşvik paketi sunuyor, dönüştürücü iş ve çözümlere daha fazla önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Bu kadar çok veri olması güvenlik açığına da sebep oluyor”

Hitachi Content ürün ailesi hakkında bilgi aktaran Hitchi Vantara Veri Zekası Teknik Uzmanı Serkan Kantarcıoğlu ise farklılaşmanın artık kullanıcı verilerinin doğru şekilde kullanılmasıyla mümkün olduğunu dile getirdi. “Sadece veriyi depolamak değil bunu doğru şekilde kullanıp maddi kazanç elde etmek de mümkün.” diyen Kantarcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Son iki yılda dünyanın var olan verisinin %90’ı elde edildi. Bu kadar çok veri olması güvenlik açığına da sebep oluyor. Hitachi olarak verinin önemini biliyor ve veri odaklı bir yaklaşım sunuyoruz. Ürünlerimiz 140’tan fazla ürünle entegre olarak çalışabiliyor, nerede olursa olsun ve kaynağı ne olursa olsun veriye ulaşma, veriyi depolama ve analitikle istenen veriye ulaşmayı sağlayan kapsamlı bir hizmet sunabiliyoruz ki bu boyutta hizmet sunan tek marka Hitachi.

Büyük veri ve analitik ile ilgili detayları aktaran Hitachi Vantara Data Analitiği ve IoT Çözümleri Satış Müdürü Orhan Karaman ise artık içeriklerin erişilebilirliğinin kolaylaştığını ve hızlı değişime ayak uydurmak gerektiğini söyledi. Artık herhangi bir şey hizmet olarak sunulması beklenebiliyor ve bunun için en önemli kaynak veri diyen Karaman, “Elbette verilerin nasıl kullanıldığı ve bu süreçte ne kadar hızlı olunduğu da artık fark yaratmada önemli hale geldi. Biz, yaklaşık 60 yıllık IT tecrübesi, 100 yıldan fazla da OT tecrübesi olan bir firma olarak bu noktada iş ortaklarımıza çözüm sunuyoruz. Verinin nerede olduğu, kaynağı, büyüklüğü ne olursa olsun verilere ulaşabiliyor, depolayabiliyor, şifreli ya da açık şekilde saklayabiliyor ve analitik ile tam olarak ihtiyaç duyulan bilgiye erişilmesini sağlıyor ve analiz edebiliyoruz. Günümüzde hem geleneksel hem de büyük veri yönetimini ayrı ayrı yapmak da çok önemli. Bunun için de farklı kaynaklara ve sistemlere yatırım yapmak gerekiyor. Hitachi Vantara’yı oluşturan şirketlerden biri olan Pentaho 360 derece ve aynı anda tüm verileri analiz edebilen bir çözüm sunuyoruz.” diye konuştu.

 

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları