2016 İçin En Cesur Siber Güvenlik Tahminleri


Cyber-Security-2

İşte, yeni yıl için en ilginç ve şok edici siber güvenlik tahminleri:

1. Bir Siber Saldırı 2016’daki Amerikan Başkanlık Seçimleri Sonuçlarını Etkileyecek

Doğrusu, bu tahmin uzun vadeli bir tahmin olsa da hala son derece cesur bir tahmin. Amerikan vatandaşları online olarak oylama yapmasa bile, hala seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir çok siber saldırı yapılabilir.

2. İnternet Dünyasının Parçalanması

Bu tahmin bir devrim olmasa da, yine de kulağa gayet korkutucu geliyor. Önümüzdeki yakın bir zamanda internet sınırlarının, bilgileri ülkelere göre bölmesine şahit olabileceğiz.

3. CEOlar Siber Güvenliğin Yeni Odak Merkezi Olacak

Bu tahmine göre, CEO’lar artık güvenlik aleminin yeni odak merkezi olacak, çünkü bu kişiler sadece şirket bilgilerini değil aynı zamanda data-merkezli yeni başlangıçlar yapacak olan şirketler için hassas bilgilerin sahibi olacak.

4. Data Silahlanması Daha Büyük Gasplara Sebep Olacak

Ofis Personel Yönetimi'ne yapılan data gaspının sebep olduğu dalga etkisi ile basit bir kredi kartı ya da kişisel bilgilerin çalınmasının sonuçları daha da belirginleşti. Bu durum potansiyel olarak 2016 yılında bir data hırsızlığı patlamasına sebep olacak.

5. Çinli Siber Suçlular Rus Sendikalarla Kafa Kafaya Gidiyor

Çin ekonomisinin gidişatından dolayı artık Çinli hackerlar casusluktan siber suçlara yöneliyorlar. Bu nedenle, ülkede siber suç organizasyonlarında büyük bir artış bekleniyor. Bu artışın Doğu Avrupa ve Rus şirketleri hedef alacağı tahmin ediliyor.

7. Siber Güvenlik Problemleri Önemli Ürünlerin Üretiminin Durmasına Sebep Olacak

Bu yıl, zaafiyetler sebebiyle bazı ürünlerin artık üretilmemesine şahit olabiliriz. 2016 yılında, yapılacak siber araştırmalar sonucunda bazı ürünlerin artık üretimden ve kullanımdan kalkacağı tahmin ediliyor.

8. Kuantum Kriptolama Konusunda Silahlanma Yarışı Başlayacak

Hükümetler zincirinde kriptolama arka kapının kapanması olarak görüldüğü için kuantum kriptolama programlamalarında bir silahlanma yarışı göreceğiz.

9. Güvenlik Endüstrisindeki Durgunluk Asparagas Bir Haber

FED’in faizleri arttırmasının ardından şirketler daha tutucu bir hale geldi ve para piyasadan çekiliyor. Fakat, şirketler güvenlik endüstrisine yatırım yapmaktan vazgeçmeyecekler. Şirketlerin şu an için her türlü siber saldırıyı engelleriz iddiası fanteziden başka bir şey değil fakat güvenlik stratejilerini geliştirmeye ve dolayısıyla bu alandaki yatırımlara devam edecekler.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları