Design Thinking öğrencileri iş dünyasına hazırlıyor!


Design Thinking öğrencileri iş dünyasına hazırlıyor!

 

Geleceğin yaratıcı liderleri için yeni bir yaklaşım

Yenilikçi fikirler ortaya koyma anlamında kendini geliştirmek isteyen şirketler, son dönemde Design Thinking, yani tasarım odaklı düşünme metodolojisini benimsiyor. ArtBizTech,  geleceğin seçkin iş insanlarını yetiştiren üniversitelerle işbirliği yaparak, “Design Thinking” kavramını atölye ve seminerleri aracılığıyla gençlere aktarıyor. Ayrıca, bang. Art Innovation Prix isimli program kapsamında hayata geçirilen projeleri üniversitelerde sergiliyor. Yapay zeka, büyük veri, robotlar ve genetik gibi bilimsel unsurları kullanarak yapılan bu inovatif ve sanatsal çalışmalar, öğrencilerin bilime ve sanata tamamen farklı bir pencereden bakabilmelerini sağlıyor.

Üniversitelerin öğrencileri iş dünyasına hazırlamak amacıyla ders programları dışında çeşitli etkinlikler düzenlemesi olağandır. Bu çalışmalar öğrencilerin teknik bilgilerinin dışında kimi beceriler de elde edebilmesini sağlar. İnovasyon danışmanlık firması ArtBizTech, öncü üniversitelerle yaptığı işbirlikleri sayesinde, ders dışı etkinliklere farklı bir boyut kazandırıyor. Sanat, teknoloji ve bilimi buluşturan bu etkinliklerin odağında yaratıcılık ve yenilikçilik var.

 

Öğrencileri iş dünyasının değişen dinamiklerine hazırlıyor

ArtBizTech’in üniversitelerle gerçekleştirdiği çalışmaların ilki, son yıllarda tüm dünyadaki şirketler tarafından benimsenen bir iş yaklaşımı olan Design Thinking, yani tasarım odaklı düşünme metodolojisine yönelik farkındalık kazandıran atölyeler. ArtBizTech ekibi, Türkiye’nin önde gelen firmalarında yaptığı bu atölyeleri, üniversitelerin talepleri doğrultusunda öğrencilerle de gerçekleştiriyor. Böylece gençleri iş dünyasının değişen dinamiklerine hazırlıyor.

Disiplinlerarası çalışma pratiği kazandırıyor

Design Thinking atölyeleri ve seminerleri öğrencilerin yaratıcılık, kavramsal düşünme, görsel düşünme, duygusal zeka, doğru soruları sorma gibi bilgi ve becerileri kazanmasını sağlıyor. İnsanı odağına alan, yaratıcı ve yenilikçi fikirler geliştirmelerine destek oluyor. Öte yandan, farklı disiplinlerden öğrenciler bir araya gelerek ortak sorunlara yönelik fikirler üretiyor. Bu şekilde birlikte ahenk içinde çalışma pratiği de kazanılmış oluyor.

 

Sanat ve bilimin buluşması inovasyona ilham veriyor

Bunun yanı sıra üniversitelerde, ArtBizTech’in hayata geçirdiği sanat ve inovasyon programı bang. Art Innovation Prix tarafından yapılan sunumlar ve açılan sergiler de öğrencilerle buluşuyor.

bang. Art Innovation Prix, yapay zeka, büyük veri, robotlar ve genetik gibi inovatif ve bilimsel unsurları kullanarak sanatsal çalışmalar yapan gençleri görünür kılan bir program. Güzel sanatlar, mühendislik, tasarım, biyomedikal gibi farklı disiplinlerden herkesin inovasyona ilham veren projelerini destekliyor. Bu projelerin bir araya geldiği sergiler öğrencilerin, bilime ve sanata tamamen farklı ve inovatif bir pencereden bakabilmelerini sağlıyor.

Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerle işbirliği yaptı

ArtBizTech ve bang. Art Innovation Prix, bugüne dek yaklaşık 10 kez üniversiteleri ziyaret etti. Bunların arasında Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi kurumlar yer alıyor. Bu buluşmalar kimi zaman akademisyenlerin davetiyle, kimi zamansa üniversite kulüplerinin etkinlikleri şeklinde gerçekleşiyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları