Finans Sektöründe Değişim Zorunlu!


Finans Sektöründe Değişim Zorunlu

İstanbul Fintech Week’te 30 ülkeden 100’ün üzerinde üst düzey konuşmacı yer aldı.  Singapur Bilişim Bakanı S. Iswaran’ın da katıldığı etkinlikte yerli ve yabancı uzmanları finans sektörünün geleceğine ışık tuttu.

Yenilikçi teknolojiler, bankacılıktan ödeme altyapılarına, sigortacılıktan sermaye piyasalarına kadar her alanda ezberleri bozuyor. Finans sektörü önünde yeni kapılar açan “açık inovasyon” kavramı, sektörün rekabetçi yapısını da yeni bir düzeye taşıyor. Finansal ekosistem, yeni nesil teknoloji çözümlerinin ve girişimlerinin de etkisiyle yeni bir görünüme bürünürken, değişime uyum sağlayamayan oyuncuların işini zorlaştırıyor.

Yapay zekâ, Blockchain, nesnelerin interneti ve kuantum teknolojileri tartışıldı

Finansal inovasyon platformu KOOPHub tarafından düzenlenen, 30 ülkeden 148 konuşmacının yer aldığı İstanbul Fintech Week’te; bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasası ve ödemeler dünyasında 4.0 döneminin yanı sıra yapay zekâ, Blockchain, nesnelerin interneti ve kuantum teknolojileri gibi finans dünyasını ilgilendiren yenilikçi teknolojiler tartışıldı. Etkinlikte finansal hizmetler sektöründeki iş yapma süreçlerini ve müşteri deneyimini dönüştüren yeni teknolojiler değerlendirilirken, finansal teknolojilere ilişkin yenilikçi ürünler ve girişimler katılımcılara aktarıldı. İstanbul Fintech Week; Türkiye, Fransa, Singapur, İngiltere, ABD, Almanya, Polonya, İrlanda, Kazakistan, İspanya, Portekiz, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Litvanya, Belçika, Hollanda, Tayland, Çin, Lüksemburg ve daha pek çok ülkeden 148 konuşmacı ile aralarında yatırımcıların, girişimlerin, düzenleyici kuruluşların ve diğer aktörlerin yer aldığı yaklaşık 1000’in üzerinde katılımcıyı ağırladı.

Finans dünyası değişime ayak uydurmak zorunda

Katılımcılar, yerli yabancı pek çok Startup’ın sunumlarını da izleme imkânı buldular. Etkinlikte konuşan KOOPHub CEO’su Demet Zübeyiroğlu’na göre; önümüzdeki 5-10 yıl içinde finans dünyasının içinde olan herkes, değişime ayak uydurmak zorunda kalacak. Türkiye’de güçlü yapısıyla dikkati çeken, başta bankacılık olmak üzere tüm finans sektörü aktörleri, ayakta kalmak ve rekabet edebilmek için dünyadaki bu gelişmeyi dikkatle izleyecek ve ekosistemlerini bu gelişmelere paralel biçimde dönüştürecekler.

E-GÜVEN’den e-imza tabanlı hukuken geçerli dijital kimlik platformu

Veri-Kimlik oturumunda KYC (Know Your Customer-Müşterini Tanı) süreçlerine özel çözümleri hakkında bilgi veren E-GÜVEN Genel Müdürü Can ORHUN, e-imza altyapısı ile çalışan hukuken geçerli bir dijital kimlik platformunu devreye alacaklarını ve bu çözüm ile bireylerin kendi kimlik bilgilerini dijital ortamda istedikleri kurum ile paylaşabileceklerini belirtti. Kimlik bilgisi gönderim ve doğrulama işlemlerini otomatikleştiren bu yöntem ile kimlik doğrulama işlemlerinin daha güvenilir, hızlı ve ekonomik olacağını vurguladı.

15 ana başlık, 38 oturum, 148 konuşmacı, 1.112 katılımcı

Etkinliğe Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Fintech Başkanı Conan French, E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Astana Uluslararası Finans Merkezi Chief Fintech Officer'ı Afiq Johar, küresel fintech girişim sermayesi yatırımcısı Motive Partners’ın Yönetici Ortağı James Dickerson, Oxford Üniversitesi İnternet ve Yapay Zeka Enstitüsü’nden Dr. Nikita Aggarwal, küresel sigorta teknolojisi forumu olan Singapur merkezli The Digital Insurer'ın Direktörü Hugh Terry, İngiltere merkezli küresel açık bankacılık platformu Token’ın Başkan Yardımcısı Michael O’Loughlin, Almanya’nın yeni nesil platform bankalarından Fidor’un Direktörü Matthew Nicholls, Cambridge İslami Finans Enstitüsü Genel Müdürü Humayon Dar gibi isimler katıldı.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları