Kaspersky Lab ve Avrupa Konseyi, İnternette İnsan Haklarını Korumak İçin İşbirliği Yapıyor


Kaspersky Lab ve Avrupa Konseyi, İnternette İnsan Haklarını Korumak İçin İşbirliği Yapıyor

Raporlara göre dünya nüfusunun %50'si internet'e bağlı ve bu sayı her yıl artıyor. Çok sayıda insanın hayatında önemli bir rolü olan internet dünyasının, insan haklarının korunduğu bir yer olması gerekli. Ancak ne yazık ki genellikle bunun tersi yaşanıyor. Bu durumu değiştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi, aralarında Kaspersky Lab'in de yer aldığı dünyanın önde gelen bir grup teknoloji şirketiyle bir anlaşma imzalayarak, açık ve güvenli interneti desteklemek için ortak taahhütte bulundu.

Dünya Demokrasi Forumu'nun ilk gününde Strasbourg'ta düzenlenen törende, Kaspersky Lab Halka İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Anton Shingarev ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri  Thorbjørn Jagland, internette insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yaymak için hazırlanan anlaşmayı imzaladı.

Kaspersky Lab'in yanı sıra, önde gelen yedi teknoloji şirketinin yetkilileri de anlaşmayı imzaladı. Anlaşmayı imzalayan diğer şirketler Apple, Deutsche Telekom, Facebook, Google, Microsoft, Orange ve Telefónica oldu. Dünyanın en büyük teknoloji derneklerinden altısı da anlaşmaya destek verdi. Bu dernekler arasında Computer & Communications Industry Association (CCIA), DIGITALEUROPE, European Digital SME Alliance, European Telecommunications Network Operators’ Association (ETNO), GSMA ve çok sayıda paydaşa sahip Global Network Initiative (GNI) yer aldı.

 

Ortaklık anlaşması, internette insan haklarının korunmasını sağlamayı ve demokratik bir ortam oluşturmayı hedefleyen 2016-2019 Avrupa Konseyi İnternet Yönetimi Stratejisi bünyesindeki öncelikli projeler arasında yer alıyor. İleride başka iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya da açık olan grup, belirtilen hedeflere ulaşmak için birçok kritik alanda birlikte çalışmaya karar verdi. İşbirliği yapılacak konulardan bazıları şunlar:

  • Çocukları cinsel istismara ve tacize karşı koruma
  • İnternette ifade özgürlüğü
  • Gizliliği ve kişisel verileri koruma hakkı
  • Demokratik vatandaşlık için eğitim
  • İnternette cinsiyet eşitliği
  • Siber suç ve terörizme karşı koyma
  • Kültür ve dijitalleşme

Anton Shingarev, "İnternet hepimizin, her gün giriş yaptığı eşsiz bir yer. İnternette haberleri ve sosyal medyayı takip ediyor, tatillerimizi planlıyor, alışveriş ve bankacılık işlemleri yapıyoruz. Bunları yaparken her gün arkamızda dev bir dijital iz bırakıyoruz. Bu eşsiz yer ciddi bir tehdit altında. Siber suçlular açıklar bulup suistimal etmeye çalışıyor, terörist örgütler yeni üyeler bulmak için kullanıyor ve devletler de interneti belirli kurallar içine sokmakla uğraşıyorlar. Avrupa Konseyi ve etkili kurumlardan oluşan bu grupla, interneti güvenli hale getirmek ve herkesin dijital hayatını eksiksiz yaşamaya devam etmesini sağlamak için işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları