Oyunlarla İlişkili Web Saldırıları Nisan’da %50 Arttı: Minecraft ve CS: GO Adları En Çok Kullanılanlarda Başı Çekti


Oyunlarla İlişkili Web Saldırıları Nisan’da %50 Arttı:

Minecraft ve CS: GO Adları En Çok Kullanılanlarda Başı Çekti

Siber suçlular insanların evlerinde kaldığı dönemde popülerliği artan video oyunlarından yararlanmaya başladı. Nisan ayında, oyun içerikleriyle Kaspersky kullanıcılarını zararlı sitelere yönlendirmeye çalışan saldırıların sayısı Ocak 2020’ye kıyasla %54 arttı. Ayrıca aynı dönemde, en popüler oyun platformlarından biri için hazırlanan kimlik avı sayfasına yönlendirmek amacıyla düzenlenen saldırılar da Şubat 2020’ye göre %40 artış gösterdi.

Birçok ülkede uygulanan sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar nedeniyle bu ilkbaharda tüm dünyada milyonlarca insan evlerinden dışarı çıkamadı. Boş vakitlerini evde geçirmek zorunda kalan birçok insan video oyunları gibi çevrim içi eğlence çeşitlerine yöneldi. Mart ayında, Steam’in (en popüler çevrim içi oyun platformu, topluluğu ve mağazası) toplam kullanıcı sayısı önemli düzeyde arttı. 30 Mart tarihinde ise platform hem aktif kullanıcı sayısı hem de aynı anda oyun oynayan kullanıcı sayısında rekor kırdı.

Bu eğilimi fark eden Kaspersky araştırmacıları, sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde video oyunlarına ilişkin tehditleri daha derinlemesine incelemeye karar verdi. Yapılan incelemede, beklendiği şekilde siber suçluların video oyunlara yönelik ilginin artmasıyla bu alanda çeşitli saldırılar düzenlediği görüldü.

Kaspersky Security Network’ten alınan verilere göre, oyun içeriklerini kullanarak kullanıcıları zararlı sitelere yönlendirme denemelerinde büyük bir artış yaşandı. Nisan ayında günlük saldırı sayısı Ocak ayına kıyasla %54 arttı. Bu gibi durumlarda kullanıcılar genellikle popüler oyunların ücretsiz sürümleriyle, güncellemelerle, genişleme paketleriyle veya hilelerle kandırılıyor. Kullanıcılar gönderilen bağlantılara tıkladığında çeşitli zararlı programları indirmiş oluyor. Bunlar arasında parola hırsızı zararlı yazılımlardan fidye yazılımlarına ve kurbanın bilgisayarında gizlice kripto para madenciliği yapan yazılımlara kadar birçok farklı program bulunuyor.  

 

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları