"Dijital Yerli" Çocukların Bilgileri Anadolu 5.0 ile Eskimeyecek


"Dijital Yerli" Çocukların Bilgileri Anadolu 5.0 ile Eskimeyecek

Anadolu Üniversitesi, "dijital yerli" olarak tanımlanan, bilgisayar ve teknolojilerini iyi bilen, yöneten ve kullanan çocukların daha iyi eğitim alması amacıyla Anadolu 5.0 dijital eğitim modeli geliştirdi.

Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı: ‘’Dünyada 'dijital yerliler' denilen çağın çocukları var. 10-12 yaşındaki çocuklara 10 yıl sonraki eğitim kalıpları içinde bir yaklaşımla eğitim vermezsek, bunlar zamanın ve çağın gerisinde kalacak"

Anadolu 5.0'ın yeni çağdaki eğitim modeli olacağını vurgulayan Çomaklı, şöyle devam etti:

"Dünyada 'dijital yerliler' denilen çağın çocukları var. 10-12 yaşındaki çocuklara 10 yıl sonraki eğitim kalıpları içinde bir yaklaşımla eğitim vermezsek, bunlar zamanın ve çağın gerisinde kalacak. Anadolu 5.0, dijital çağdaki gereksinimlerle eğitim verme anlamını geliyor. Eğitime sosyal medyayı, infografikleri, internet etkileşimlerini, dijital güvenliği dahil ederek, olguya dönük bir bilgi aktarımı sağlamayı planlıyoruz. Anadolu 5.0 dijital yerlilerin eğitimini kapsayan bir model olacak, önemli bir eğitim sürecini oluşturacak."

Çocukların dünyanın gerisinde kalmasını engelleyeceğiz

Prof. Dr. Çomaklı, üniversite mezunu bir kişinin öğrendiği bilgilerin 5 yıl sonra eskidiğine dikkati çekerek, söz konusu sürecin hızlı bilgi döngüsü içinde iki yıla kadar inebildiğini anlattı.

Anadolu 5.0 eğitim modeliyle çocukları geleceğe hazırlayacaklarını dile getiren Çomaklı şunları kaydetti:

"Bu eğitim sistemiyle bilgiler iki yıl içinde eskimeyecek, bilgiler güncellenebilir seviyede olacak. Dijital eğitim modelimizle çocuklarımızın 10 yıllık gelecekte dünyanın gerisinde kalmasını engelleyeceğiz. Gerekli altyapımızı hazırladık. Orta vadede hızlı bir şekilde süreci harekete geçireceğiz. Türkiye'nin eğitim modelini oluşturuyoruz. Ülkemizin her yerinde dijital çağı yakalayan Anadolu 5.0 ile hareket edilmesini planlıyoruz. Altyapı konusunda büyük ölçüde çalışmalarımızı tamamladık. Yatırımlar konusunda imkanlarımız var. Öğretim görevlileri ile süreci buluşturacağız. AÜ Senatosu gerekli çalışmaları yapıyor. Gelecek yıl itibarıyla Anadolu 5.0 dijital eğitim modeline başlayacağız."


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları