ŞİRKETLER MALİYETLERİNİ CUBEBOX İLE YÜZDE 50 DÜŞÜRECEK


ŞİRKETLER MALİYETLERİNİ CUBEBOX İLE

YÜZDE 50 DÜŞÜRECEK

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen otomatik yükleme sistemi CUBEBOX, yazılım desteği ile üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin maliyetlerini yüzde 50’ye varan oranda düşürecek. 24 saat çalışma sistemine uygun CUBEBOX, duruş ve hata oranını minimum düzeye indirerek, Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan üreticilerin verimliliğini artıracak.

Türkiye makine pazarının lider markası Tezmaksan,  Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Tezmaksan tarafından hayata geçirilen teknolojik projeler, şirketlerin maliyetlerini ciddi anlamda düşürüyor. Son olarak şirketin Türk mühendisleri tarafından üretilen ‘CUBEBOX’ sistemi, özellikle gece vardiyalarında yüzde 50’ye varan verimlilik sağlıyor. 24 saat çalışma sistemine uygun olan CUBEBOX, duruş ve hata oranını minimum düzeye indirerek, üreticilerin daha rekabetçi olmalarına imkan tanıyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİ

Standart yapısı ile tüm CNC tezgahlara uyumlu olan bu sistem, şirketlere özel robot sistemlerinden daha uygun fiyata geliyor. Zamanın çok önemli olduğu üretim sürecinde, CUBEBOX’ın 1 gün kadar  çok kısa bir sürede sisteme adapte olması da büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca bu sistem ile robot programlama bilgisine ihtiyaç duymadan parça değişimi de yapılabiliyor. Her türlü kontrol ünitesi ve markasına uyumlu olan CUBEBOX ile robot makine ile birlikte çalışırken operatörde magazini doldurup boşaltabiliyor. Ayrıca sistem, esnek yapısı ile fabrika içerisinde makinadan makinaya kolayca taşınabilir bir yapıda bulunuyor.

ROBOT TALEBİ 10 KAT ARTMIŞ DURUMDA

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bir önceki yıla göre robot talepleri 10 kat artmış durumda. Sanayici nitelikli ara eleman bulamadığından veya insanların ağır işlerde çalışmak istemesinden dolayı robota olan ilgi hayli yüksek. Ancak Türkiye’de işçiliğin halen uygun olması ve robot maliyetlerinin Türkiye için yüksek olmasından dolayı otomasyonlaşma hak ettiği yerde değil. Geliştirdiğimiz Kapasitematik programı da robotlaşmaya geçildiğinde robotların ve makinaların verimliliğini ölçecek ve geliştirdiğimiz yapay zeka sayesinde robotlar ve makinalar da kendi işlerinde uzmanlaşacak ve insiyatif almaya başlayacak. Dolayısıyla ile gelecek bu veriler, okuyup analiz eden analizciler, robot programcıları gibi yeni meslekler çıkacak. Türkiye’de bu konuda fazla bilgi kirliliği var. Türkiye henüz işin ABC’si kısmında. Okullarda ve sanayide bu konu ile ilgili geleceğe yönelik atılmış bir adım yok” diye konuştu.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları