ÜRETEN TOPLUM OLMA YOLUNDA İLERLEMELİYİZ


ÜRETEN TOPLUM OLMA YOLUNDA İLERLEMELİYİZ

 

GSYH oranlarına dair değerlendirmede bulunan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “Ülke olarak yeni başarı hikâyeleri yazmaya devem ediyoruz. Üreten toplum bilinci ile hareket etmeliyiz” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 7,4 büyürken yılın son çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 7,3 oldu. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 19 artarak 3 trilyon 104 milyar 907 milyon lira olarak gerçekleşti. Konuya dair görüşlerini paylaşan MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal “2017 büyüme oranının yüzde 7.4 olması sevindirici. Daha önemlisi, artık ülke olarak yerli ve milli üretim odaklı bir politika izlenmesi. Türkiye, bu oranla dünya ekonomisinin önemli bir bölümünü kapsayan G-20 ülkeleri arasında da lider oldu. Ülke olarak yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyoruz”açıklamasında bulundu.

Yerli ve milli üretim odaklı ilerlemeliyiz

Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “Gelişen teknoloji beraberinde yerli üretimin de önemini getiriyor. Büyümenin tüm sektörlere yayılması sevindirici. Bu sektörel gelişmeleri devam ettirmek gerekiyor. Küresel rekabet ve ihracat açısından yerli ve milli üretimin önemini vurgulamak isterim. Bir ülkenin büyümesi ancak ve ancak yüksek katma değerli üretimi ve ihracatı ile mümkündür. Bizim her alanda kendi kendimize yetebilir yerli bir sanayine geçmemiz ve Sanayi 4.0 gibi önemli süreçleri kendi lehimize çevirmemiz gerekiyor. HAB gibi projeler, Türkiye ve Ankara’ya değer katacak bir proje. Özellikle üzerinden geçtiğimiz bu süreçte yerli savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İş adamları olarak herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları