2018 için küresel güvenlik eğilimleri: GSYİH, kimlik ve erişim güvenliği


2018 için küresel güvenlik eğilimleri: GSYİH, kimlik ve erişim güvenliği

 

Üçüncü yıllık küresel IT güvenlik anketinde, Versasec, Avrupa'nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) dünya çapında güvenlik planlamasını etkilediğini, akıllı kart dağıtımının artmakta olduğunu ve birçok şirketin kullanıcı isimleri ve şifreleri tarafından sunulan yetersiz korumaya güvenmeye devam ettiğini belirtti.

Küresel güvenlik trendleri 2018

Bu sonuçlar ve daha fazlası EMEA, Kuzey Amerika ve Asya / Pasifik bölgelerindeki BT ve güvenlik profesyonellerinden geldi. Anket, kullanıcıların en büyük güvenlik sorunlarıyla yıl boyunca karşı karşıya kaldıklarını gösteriyor: Mobil, BYOD ve bulut kullanımı.

GSYİH güvenlik stratejisini etkiliyor

GSYİH, Mayıs 2018'de yürürlükte olan mevcut güvenlik stratejisi kararları ağır basacak ve bu sayı EMEA'da bulunan şirketler için yaklaşık % 70'e çıkacak. Diğer bölgelerde bile, Kuzey Amerika merkezli ankete göre, GSYİH, Asya / Pasifik bölgesinden katılımcıların yarısından fazlasında etkili olacak.

Teknoloji bütçeleri

2018 araştırmasında, katılımcıların yaklaşık % 60'ı bu yıl teknoloji bütçelerinin% 24'üne kadar harcama yapacağını; % 18'i bütçelerinin % 49'u kadar harcama yapacağını söyledi. Bununla beraber, yaklaşık% 25'i bütçelerinin yarısından fazlasını güvenlik konusunda harcayacağını söyledi. Bu, 2017 anketinin % 15'i ile karşılaştırıldığında, BT bütçelerinin% 50'sinden fazlasının güvenlik alanına ayrılacağını gösterdi.

İç güvenlik tehditleri

Ayrıca 2018'de, kimlik ve erişim yönetimi gibi ek teknolojiler nedeniyle şirketlerin kendi iç güvenlik tehditlerine maruz kaldıkları belirtiliyor. 2018 için, şirketlerin içerisinden gelecek tehditler, şirketlerin % 35'i için büyük bir endişe kaynağı olurken, % 65'i dış tehditlerin en büyük endişesi olduğunu söyledi. Geçen yılki çalışmada, iç tehditler konusunda endişelenenler, yanıt verenlerin% 44'ünü oluşturuyordu.

 

Diğer önemli bulgular

Çok çeşitli endüstrilerde yapılan anketli bilgi teknolojisi uzmanlarını içeren çalışmanın diğer önemli bulguları arasında şunlar yer almaktadır:

CyberSecurity (% 43), bulut güvenliği (% 37), şifreleme (% 34), ağ güvenliği (% 43), kimlik ve erişim yönetimi%), uç nokta güvenliği (% 33), çok faktörlü kimlik (% 32) ve fiziksel güvenlik (% 25).

Her iki yıl önceki anketlerde olduğu gibi, kullanıcı adı ve parola kimlik doğrulaması, kimlikleri güvenceye almak için en iyi yöntemdir ve yanıt verenlerin % 89'u bu yöntemi belirtmektedir. İkinci şifreler, katılımcıların% 57'si tarafından belirtilen akıllı kartlardır. Kullanımdaki diğer yöntemler arasında PKI (% 42); tek seferlik şifreler (% 37), biyometri (% 18) ve sanal akıllı kartlar (% 13) bulunmaktadır.

En iyi haber ise, akıllı kartlar (% 47) dâhil olmak üzere bu yıl daha güçlü kimlik doğrulama yöntemleri kullanacakları; biyometri (% 36); sanal akıllı kartlar (% 26); ve PKI (% 23). Doğal risklerine rağmen, bazı şirketler hala kullanıcı adı ve parola çözümlerini (% 29) ve bir kerelik parolaları (% 17) dağıtmayı planlıyorlar.

2018 anketindeki ankete katılanların yaklaşık% 60'ı, 2018 BT bütçelerinin% 24'üne kadar BT güvenliğine harcayacağını ve % 18'inin bütçelerinin% 49'u kadar harcama yapacağını söyledi.

2018 anketi dünyanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Versasec CEO'su Joakim Thorén, daha fazla şirketin veri güvenliğini sağlamak için fiziksel ve sanal akıllı kartlar aradığını ve konuşlandırdığını söylüyor. "Bir şirketin değerli varlıklarını güvence altına almak için uygun maliyetli çözümler söz konusu olduğunda, sanal ve fiziksel akıllı kartlar mükemmel bir anlam ifade ediyorlar. Verileri yönetmek kolay ve insan hatasından korumaya olanak tanıyor - ister iyi huylu ister kötü niyetli olsun.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları