BGD Gençlik Platformu YK Üyesi Sefer Yıldız, CyberMag Dergisi standına nezaket ziyaretinde bulundu.


"BGD Gençlik Platformu YK Üyesi Sefer Yıldız, CyberMag Dergisi standına nezaket ziyaretinde bulundu.

Bilgi Güvenliği Derneği Gençlik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Aras Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefer Yıldız'a 10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'na vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz.

 

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından Gazi Üniversitesi (GÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenen, Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından “Avrupa Siber Güvenlik Ayı” platformu etkinliklerine dâhil edilen ‘’X. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’’ 20-21 Ekim 2017 tarihlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumerkez bina konferans salonunda gerçekleşti.

 

Açılışa katılan BGD Gençlik Platformu YK Üyesi Sefer Yıldız şu açıklamalarda bulundu:

"Siber güvenlikte en önemli halka ise hiç kuşkusuz ki insan faktörüdür. Her türlü teknolojiyi kullanabilirsiniz ancak farkındalık yaratamazsanız, yani nitelikli insan gücü yetiştiremezseniz. Almış olduğunuz teknik önlemlerin etkisiz kalması kaçınılmaz olacaktır.  Bu nedenle siber güvenlik konusunda zafiyet gösterilmemesi için birey, sektör ve kamu kurumlarını yani tüm paydaşları kapsayan ISC TURKEY konferansı gibi farkındalık programları oluşturulmalı, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve milli olarak özgün bilişim ve siber güvenlik ürünlerinin geliştirilmesine yönelik teşvik mekanizmaları ve destek programları oluşturulmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise siber güvenlik ekosisteminin tanımlanması ve yasal çerçevesinin oluşturulmasıdır. Biz, BGD olarak bu konularda ulusal seviyede tüm paydaşları kapsayacak şekilde farkındalık yaratılmasına bu konferans aracılığı ile önemli katkılar sağlıyoruz.

 

BGD Genç olarak da diyoruz ki lise ve üniversitelerde müfredat değişikliği lazım. Yıllardır konuşuyoruz, Güney Kore’de bu eğitimler ilkokulda başlatılıyor. Bizim de bu seviyelerde teknoloji eğitimlerini müfredata almamız gerekiyor.  Bırakın ilkokulu hala üniversitelerde bile siber güvenlik üzerinde IoT özelinde, bilişim özelinde sadece yüksek lisans tarafında dersler yapıyoruz. Bu eğitimleri en temelden başlatmalıyız. 

Siber güvenlik uzmanı açığı 15-20 bin civarında. Bu rakam için bazı uzmanlara göre 10 yıla ihtiyaç var. Çok uzun bir süre, dolayısıyla bizim akademisyenlerin, üniversitelerin, liselerin programlarına yerleştirilmesi gerekir. Ama bu bizim şu andaki ihtiyacımızı karşılamaktan çok uzak. Dolayısıyla biz sürekli eğitim almak zorundayız, en azından temel siber güvenlik konularında insanları çok hızlıca eğitim seferberliğine yönlendirmemiz gerekiyor" diyerek konferans boyunca verilen eğitimlere katılım sağlanması gerektiğini söyledi.

 

Sefer Yıldız CyberMag Dergisi Standına da Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Daha önce dergimize vermiş olduğu röportajla gündeme gelen Sefer Yıldız, CyberMag Dergisi standımıza da nezaket ziyaret bulunarak, "Günümüzde ülkelerin gelişmişliklerinin ve zenginliklerinin tek ölçüsünün, sahip olunan Bilgili İnsan Sayısı ve Bilgi Miktarı ile ölçüldüğü" düşünüldüğünde, bilgi toplumunun gelecekteki e-bireylerini ve bilgili insan kaynakları yetiştirmek, ancak ISC TURKEY gibi konferanslarla ve CyberMag Dergisi gibi başarılı yayınlarla olabileceğini söyledi."

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar

İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları