Bir CEO'nun Siber Suçluları Davet Etmesinin 4 Yolu


 

cyber-crime

Sadece CEO'lar değil birçoğunuz bilmeden bir çok siber güvenlik riski alıyor olabilirsiniz. İşte bu tarz 4 örnek:

1.Çok Fazla Doğum Günü Paylaşımı

Haziran ayında, The Next Web raporunda 1.23 milyar aktif Facebook kullanıcısı olduğunu ve bunların 745 milyonun günlük kullandığı belirtildi. 945 milyonunun ise mobil uygulamayı kullandığı açıklandı. Facebook platformu siber saldırganlar için herhangi bir bilgiye ulaşabilecekleri altın madeni durumunda.

Facebook profillerinde kullanıcıların doğum tarihi ve tam isimlerinin yer alması siber saldırganlar için kullanıcıların vatandaşlık numaralarını ele geçirme potansiyeli oluşturur.

2.Wi-Fi Zayıflıkları

Seyahat esnasında vs. birçok farklı kablosuz modeme bağlanırız ve hepsinin ayarları birbirinden farklı. Bu durum kullanıcılar için bir risk oluşturuyor. Cihazınız otomatik olarak modemlere bağlanınca hackerlar sizin cihazınızda bulunan işinizle alakalı vs. bilgileri ele geçirebilir ve şirketiniz üzerinden illegal olarak para kazanabilir.

3.Şifre Zaafiyetleri

İnsanların çoğu kendileri için kolay olan şifreler tercih ederler. Bu da hacklerın şifreleri bulmalarını kolaylaştırıyor.

Şifrelerinizi kodlanmış bir şekilde saklayacak birçok şifre yöneticisi program bulunuyor. Hackerların hesaplarınza erişmesini engellemek için bir şifre yöneticisi kullanın ve sık sık şifrelerinizi değiştirin

4. Düzeni Bozan Akıllı Telefonlar

FBI'ın geliştirdiği bir yazılım suçluya mail göndererek cihazına zararlı yazılımlar ve dosyaları indirmeyi, kamerasını farkettirmeden çalıştırmayı başardı.

Bunun gibi zararlı yazılımlar vasıtasıyla hackerlar sizin cihazlarınızı ele geçirerek size ait bilgilere sahip olabilirler. Bu sayede hiç suç işlememiş bile olsanız bu bilgiler kariyerinize zarar vermek için kullanılabilir.

Aşağıdaki maddeleri uygulayarak yukarıdaki risklerden kurtulabilirsiniz:

a- Facebook hesabınızda doğum gününüzü göstermeyin.

b-Modemlere otomatik olarak bağlanmayın ve kullanmadığınız zamanlarda Wi-Fi'yi kapatın.

c-Her cihazda ayrı ve karmaşık şifreler kullanın.

d-Şifre yöneticisi kullanın.

e- Çifte doğrulama sistemi kullanın.

f- Zararlı yazılımlardan kaçınmak için bilmediğiniz linklere tıklamayın.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları