HyperIntelligence İle Şirketlerin Karar Alma Süreçleri Işık Hızına Çıktı


HyperIntelligence İle Şirketlerin Karar Alma Süreçleri Işık Hızına Çıktı

Dünyanın en gelişmiş iş zekası, analitik uygulamalar ve mobil raporlama platformu MicroStrategy’nin, Obase sponsorluğunda Türkiye’de bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiği MicroStrategy Sempozyumu 3 Mayıs’ta Shangri-La Otel’de yapıldı.  Açılış konuşmasını yapan MicroStrategy Türkiye Ülke Müdürü Evren Eray “MicroStategy olarak en anlaşılabilir analitik sureci geliştirme konusunda çalışmalar yapmakla beraber, bu sene itibariyle Zero Click Intelligence: HyperIntelligence ürününü ortaya çıkardık. Bu sistemle çalışanların temel karar alma süreçlerini ışık hızında yapmalarını sağlıyoruz” dedi.

MicroStrategy Sempozyumu’nda, şirketlerin karar alma süreçlerinde günlük hayatlarının bir parçası olarak ihtiyaç duydukları bilgileri her an, milisaniye seviyelerinde sağlayan ilk kurumsal analitik ve mobil raporlama platformu MicroStrategy 2019 tanıtıldı.

MicroStrategy Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Darryl Owen’ın ana konuşmacı olarak yer aldığı sempozyumda, MicroStrategy Türkiye Ülke Müdürü Evren Eray da açılış konuşmasını yaptı. Sempozyuma katılan; Obase CEO’su Dr. Bülent Dal, Tarım Bakanlığı Analitik Proje Mimarı Bekir Yılmaz, Turkcell Organizasyon Geliştirme ve İK Planlama Direktörü Hilal Yazıcı Atılay, Migros Veri Ambarı ve Raporlama Müdürü Işıl Öztürk, Danone İş Sistemleri Analisti Orhun Özbay, İpekyol E-Ticaret IT ve Direktörü Hakan Duran da sunumlarıyla hayata geçirdikleri projelerin detaylarını ve bu yolla verimliliklerini nasıl artırdıklarını katılımcılarla paylaştı.

Bilgiler her an elinizin altında 

MicroStrategy 2019, günün her anında sayısız karar alan kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere erişme yollarını değiştiren yeni kurumsal raporlama platformu HyperIntelligence’ı sunuyor. MicroStrategy 2019 sayesinde, şirketler HyperCardTM özelliğini kullanarak kullanıcıların web ve mobil tabanlı iş akışlarına doğrudan bilgi yerleştirebiliyor. MicroStrategy 2019’un yepyeni özelliğiyle müşteriler, ürünler, kişiler ve çok daha fazlasıyla ilgili önemli bilgi ve KPI (Anahtar Performans Göstergesi) verileri sağlanıyor. İşletme içerisindeki kullanıcılar, web tabanlı e-posta, Salesforce veya Office 365 gibi browser uygulamalarını kullandıkları sırada vurgulanmış anahtar kelimelerin üzerinde gezinerek içerik bakımından zengin HyperCard’lara kolayca erişebiliyor. HyperIntelligence teknolojisi ile bilgiler, herhangi bir sorgulama ya da tıklama yapılmadan açık bir şekilde kullanıcının tercih ettiği mobil veya web ekranlarından görüntülenebiliyor.

Darryl Owen: “MicroStrategy 2019, sektörün ilk ve tek bütünsel analitik, dönüşümsel mobilite, HyperIntelligence platformu”

MicroStrategy Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Darryl Owen sempozyumda yaptığı konuşmada Türkiye’nin insan kaynağı ve teknolojiyi iş süreçlerine entegre etmede ileri seviyede olmasının yatırımlarında itici güç olduğunu belirterek “Müşterilerimizden Turkcell, Migros ve Türk Hava Yolları’nın MicroStrategy analitik kullanım seviyeleri, uluslararası alanda ilgiyle takip ediliyor” dedi. Darryl Owen sözlerini şöyle sürdürdü: “MicroStrategy 2019 HyperIntelligence; her kelimeyi, nesneyi, yeri, odayı ve duvarı sıfır-tıklama ile tanıyan ve kişiselleştirilmiş zekanın öncüsü, yeni bir analitik uygulama.  HyperIntelligence, kullanıcıların analitik veriye erişimini kuralların ötesine taşıyor. Kullanıcılar yanıtları bulmak için artık soru sormak zorunda kalmıyor. MicroStrategy 2019, sektörün ilk ve tek bütünsel analitik, dönüşümsel mobilite, HyperIntelligence platformu. Platform, işletmeleri daha akıllı hale getirmek için tasarlanmış, kurumsal analitik plaftormları modernleştiren, açık ve kapsamlı bir teklif sunuyor.”

Evren Eray: “Kurumsal kullanıcılar, müşteriler ve iş ortakları için ölçeklenebilir, gerçek zamanlı dijital deneyimler sunuyoruz”

MicroStrategy Türkiye Ülke Müdürü Evren Eray ise konuşmasında MicroStrategy’nin kurulduğu 1989 yılından itibaren dünyanın en büyük şirketlerini dijitalleştirerek akıllı ve verimli hale getirdiğini belirtti. Eray sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 2013 yılı itibari ile faaliyet göstermeye başlayan MicroStrategy o günden bu yana 100’den fazla firmaya hizmet veriyor. Dünyanın en önemli şehirlerinde düzenlenen MicroStrategy Sempozyumları serisinin İstanbul ayağını bu sene Hyperintelligence temasıyla düzenledik. HyperIntelligence analitiği en basit seviyeye taşıyor. Bu teknoloji, işletmelere gerçek zamanlı analitiği genellikle geleneksel raporlama, gösterge tablosu veya self-servis kullanmaya gerek kalmadan analitik uygulamalar üzerinden karar alma ve analiz yapma imkanı veriyor. HyperIntelligence sadece sıfır tıklama analitiği değil aynı zamanda sıfır eğitim analitiğidir. Büyük işletmelere, yüksek eğitim bütçeleri olmadan, veri odaklı süreçlerin benimsenmesini artırmada yardımcı oluyor.”

“Şirketlerin karar alma süreçlerini ışık hızına çıkardık”

Gelişen ve globalleşen dünyada rekabetin gücünün hayatın her anında hissedilmesiyle birlikte büyük ölçekli şirketlerin bu rekabete cevap vermekte zorluklar çektiğini belirten Eray şöyle devam etti: “Büyük ölçekli şirketlerin start-up’ların etkinlik ve verimliliklerine ulaşabilmeleri bir zorunluluk olarak öne çıkmaktadır. MicroStrategy olarak şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmakla birlikte karar alma süreçlerinde de iyileştirmeler sağlıyoruz. Türkiye genç nüfusunun büyük potansiyeli ile beraber, dijitalleşme ve akıllı uygulamalarda globalde birçok fırsatı yakalama şansımız var. Bunun ilk adımı analitik konusunda çalışanlarımızı eğitmek ve global rekabete uygun hale getirmektir. Dijitalleşmenin en büyük sorunlarından bir tanesinin çalışan eğitimi ve adaptasyonu olduğunun bilinciyle MicroStategy olarak en anlaşılabilir analitik sureci geliştirme konusunda çalışmalar yapmakla beraber, bu sene itibariyle Zero Click Intelligence: HyperIntelligence ürününü ortaya çıkardık. Bu sistemle çalışanların temel karar alma süreçlerini ışık hızında yapmalarını sağlıyoruz. Büyük ölçekli şirketlerde verimlilik anlamında bu süreç paha biçilemez olmakla beraber tüm dünyada gösterilen ilgiden gayet memnunuz. Bu geliştirmeyle şirketlerin operasyonel verimliliğini en kısa sürede en yüksek noktaya getireceğiz.”

Bülent Dal: “Geliştirdiğimiz analitik çözümleri MicroStrategy ile iş dünyasına sunuyoruz”

Obase CEO’su Dr. Bülent Dal konuşmasında veri analitiğinin günlük karar verme süreçlerinin içerisine her geçen gün daha fazla girmek durumunda olduğunun altını çizerek; “Ön tarafta kullanıcıların karar ve aksiyon alabilmek için gereken bilgi ve öngörüye çok kolay sahip olması gerekirken, arka tarafta ise alınacak kararların doğruluğu ve en verimli aksiyonun alınması için kompleks model ve hesaplamalar gerekebilmektedir. Ön yüzde hız ve kolaylık için mobilin yanı sıra metin, ses, görüntü işlemeye dayalı yöntemler hayatımızın içerisine daha fazla girmişken, arka tarafta daha yoğun optimizasyon ve derin öğrenmeye varan öngörü ve reçetesel analitik sistemlerin çalışması ihtiyacı artmaktadır. MicroStrategy ile 21 yıldır iş ortağı olan, 100’ün üzerinde firma için gerçekleştirdiği yüzlerce proje deneyimi ile Obase, veri bilimci ve yazılım mühendisleriyle birlikte Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği analitik çözümleri MicroStrategy ile iş dünyasına sunduğumuz çözümlerle fark yaratmaktadır. Talep tahminlemesi, stok optimizasyonu, görüntü ile ürün tanıma ve yok satma öngörüsü, Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiğimiz akıllı raf sistemi ile anlık stok izlenmesi ve otomatik sipariş verilmesi, iş gücü optimizasyonu, müşterilere özel akıllı önerilerin yer aldığı Müşteri Satış Asistanı Uygulaması, Türkçe dil desteği olan chatbot üzerinden çalışan interaktif karar destek sistemi gibi tekrarlanabilir çözümlerimiz bu alandaki örnek uygulamalar. Obase’in sunduğu çözümler müşterilerine verimlilik artışı sağladığı gibi son tüketicilere daha iyi bir müşteri deneyimi sunmaya yardımcı olmaktadır” dedi.

Dijitalleşme döneminde kamu kurumlarının veri odaklı karar alma yaklaşımı, iş süreçlerini ve çıktılarını iyileştirerek katma değeri arttırmaktadır

Tarım ve Orman Bakanlığı Analitik Projeler Mimarı Bekir Yılmaz’ın önderliğindeki ekip tarafından yapılan sunumda öne çıkan detaylar ise şöyle: "Bitkisel ve hayvansal üretim KPI'larının takibi,  Bakanlık tarafından sağlanan destek ve kredilerin izlenmesi ayrı kaynaklardan uzun ve tekrarlı çalışmalar sonrası elde edilmekteydi. Geliştirilen çözüm sayesinde merkezi bir yapı üzerinden konsolide ve çapraz analizlerin yapılabilmesi sağlanmış ve süreç hızlandırılmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda kurgulanan yapı sayesinde; çiftçi sayısı, ekilen alan ve bitkisel üretim verileri birlikte analiz edilerek çiftçi ve m2 başına üretim detay analizleri yapılabilir hale getirilmiştir. Kullanıcıların mobil tablet cihazlarından bu verileri kullanarak etkin ve katma değerli stratejileri oluşturması amaçlanarak çalışmalar yapılmaktadır. Stratejik planlama ekipleri de ayrıca kendi ihtiyaç duydukları self servis analizlerini yapabilir hale gelmişlerdir. Dijitalleşme döneminde kamu kurumlarının veri odaklı karar alma yaklaşımı iş süreçlerini ve çıktılarını iyileştirerek katma değeri arttırmaktadır. İleriye dönük süreçlerde; yağışlara göre bitkisel üretim analizleri, baraj doluluk oranları, zirai donlar vb. kritik değerlerin tabletlerden anlık takip edilebilir hale getirilmesinin temelleri atılmıştır. Dikilen fidan sayısındaki artışlar, tarım ve orman alanlarının değişimlerinin takibi, fidan üretimleri, ormansal alanların genişlemesi reel veriler ile etkileşimli dashboardlar üzerinden yıllık bazda hızlıca raporlanabilir ve takip edilebilir hale getirilmiştir.  Takip edilen tüm KPI’lar, Türkiye genelinde görülebildiği gibi 81 il için de ayrı ayrı detayına inilebilir, raporlanabilir ve analiz edilebilir hale getirilmiştir. Önceki süreçlerde Excel ve Pdf’ler üzerinden ayrı ayrı çıktılar alınarak bu bilgiler sağlanabiliyordu. Yapılan çalışmalar sayesinde veriye erişimin; ihtiyaç duyulduğu anda daha düşük maliyetle, daha hızlı bir şekilde tek noktadan elde edilmesi sağlanmıştır."

Hilal Yazıcı Atılay: "Uçtan uca çalışan deneyimini iyileştirmek için sistemlerden akan veriyi anlamlı hale getirmek, veriyi çalışan ve iş faydasına dönüştürmek bir zorunluluktur"

Turkcell Organizasyonel Gelişim ve İnsan Kaynakları Projeler Direktörü Hilal Yazıcı Atılay yaptığı konuşmada; “Teknoloji – İnsan” iş birliğinin öneminden bahsetti ve dijital dönüşümün İnsan Kaynakları ile Bilgi Teknolojileri departmanlarının bir arada ve etkili çalışmaları ile ilerlediğini aktardı. Dijitalleşme yolculuğunun, değişen ve gelişen insan gücünü yönetebilmek için olmazsa olmazlardan olduğunu belirten Atılay, bu değişim için sahip olunan en önemli aracın ise veri olduğunu vurguladı.  Turkcell olarak bu konuda önemli derecede yol kat ettiklerini ifade etti.

Tüm platformlar dijital olsa bile, “uçtan uca” çalışan deneyimini iyileştirmek için sistemlerden akan veriyi anlamlı hale getirmenin, veriyi çalışan ve iş faydasına dönüştürmenin bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Atılay, bu amaçla İK olarak yepyeni bir çalışmanın içine girdikleri söyledi.

Bu doğrultuda “İK Büyük Veri” ortamını kurarak bu ortam üzerinden neredeyse anlık olarak bütün İK süreçlerini izlemeye ve bu verilere dayalı kararlar almaya başladıkları da ekledi.

Yaşanılan dijital dönüşümün tam anlamıyla gerçekleşmesi için günlük operasyonları ve uygulamaları, gerçek zamanlı veri ve raporlama yetenekleriyle ölçmenin yanında, uçtan uca mutlu çalışan deneyimini yaşatmak için büyük veri ortamlarını kullanarak oluşturulacak olan “geleceğe dayalı tahminleme” çalışmalarına duyulan ihtiyaçtan da bahseden Atılay; “Geleceğe dayalı tahminlemeler için ileri analitik, yapay zeka ve makina öğreniminden faydalanarak daha iyi modeller oluşturmamız gerekiyor” dedi. Hilal Yazıcı Atılay, etkinliye katılanların büyük ilgisi çeken canlı HR Dashboard demosu ile sunumunu sonlandırdı.

Binlerce Yeni Özellik ve İyileştirmeler Şirket Çapında Fayda Sağlıyor

MicroStrategy 2019, şirket içindeki yöneticiler, analistler, tüketiciler, veribilimciler, geliştiriciler ve işletme kullanıcıları gibi kullanıcılar için binin üzerinde yeni özellik ve iyileştirme sunuyor:  

  • Modern analitik uygulamalar
  • Açık platform
  • Kanıtlanmış metodoloji
  • Bütünleşik analizler
  • Sesli komutlar ile etkileşimli raporlar
  • Etkin sebep-sonuç nedensellik analizleri
  • Raporlar üzerinden anlık mesajlaşma

İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları