Netaş’ın Avustralya’ya İhraç Ettiği ArGe Ürünü Talki’ye TESİD’ten Ödül


Netaş’ın Avustralya’ya İhraç Ettiği

ArGe Ürünü Talki’ye TESİD’ten Ödül

Netaş ArGe’si tarafından geliştirilen ve bulut üzerinden abonelerine zengin bir multimedya içeriği sunan Talki 17. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri töreninde Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi kategorisinde ödül aldı.

Türkiye’nin ilk telekomünikasyon ArGe’sini 45 yıl önce kuran Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş, gerçekleştirilen 17. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri töreninden ödülle döndü. Netaş’ın ArGe’si tarafından geliştirilen ve Avustralya’ya ihraç ettiği bulut tabanlı multimedya iletişim platformu Talki, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından düzenlenen törende Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi kategorisinde ödül aldı.

Talki platformu, zengin servis içeriğine ek olarak bulundurduğu PSTN ve SMS altyapılarına çağrı ve mesaj yönlendirme hizmetleri ile uçtan uca yetkin bir altyapıya sahip. İhtiyaca göre önden veya sonradan ödemeli olarak hizmet verebilen bu platform, müşterilerine bu servislerin ücretlendirmesini yönetme imkanı da sağlıyor.

Özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) için servis aktivasyonunu 15 dakika gibi telekomünikasyon çözümleri için çok kısa bir süreye indirgeyen Talki’deki uygulamalar; renk, logo gibi özelliklerin değiştirilerek yeni markaların oluşturulmasına olanak sağlıyor. Yine çeşitli hizmetlerini ücretlendirme ve takibine olanak sağlayacak şekilde kendi hizmet paketlerini yönetebilecekleri altyapıyı sunan Talki, son kullanıcıların arayabileceği hedef numara aralıkları, ülkeleri ve bu işlemlerin tutarlarını yönetmesine imkan sağlıyor. Sistemde belli zaman aralıklarında son kullanıcıların aldığı hizmetlerin detaylarına ulaşılmasına ve doğru ücretlendirmenin yapılmasını da olanak sunan Talki’nin, son kullanıcıların aldığı hizmetlere ait istatistiksel bilgilere erişilebilen gözlem web sayfası bulunuyor.

E –Devlet uygulaması için de önemli bir platform

Talki ile API ile dış dünyaya sunulan e-devlet hizmetlerini çözümle bütünleştirerek firmaların adres ve vergi numarası gibi kimlik bilgilerini doğrulama ve bu sayede sahte hesap açılmasının önüne geçiliyor. Proje, Avustralya gibi e-devlet sisteminde API’ların kullanımının yoğun olarak kullanıldığı ülkelerde başarılı bir şekilde canlı sisteme geçti.

Projenin bir diğer güçlü yönü de kullanıcılara sanal bir numara ataması ve bu sayede kişilerin kişisel hayati ile iş hayatını birbirinden ayırmaya imkân sağlaması.

Talki üzerinde sadece bu sanal numara görüneceği için kullanıcının yapacağı aramalarda karşı tarafa kullanıcının kişisel mobil numarası yerine bu sanal numarası görünüyor. Benzer şekilde kullanıcıya dışarıdan gelen aramalar da aynı sanal numara üzerinden yapılıyor. Böylelikle aynı cihaz üzerinde hem kişisel numarayı hem de sanal numarayı buluşturan Talki, kullanıcıları iki farklı hat için iki farklı mobil cihaz taşıma sorunundan kurtarıyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları