STM SİBER GÜVENLİK YETKİNLİKLERİNİ 4. ULUSLARARASI SİBER SAVAŞ VE GÜVENLİK KONFERANSI’NDA SERGİLİYOR


STM SİBER GÜVENLİK YETKİNLİKLERİNİ 4. ULUSLARARASI SİBER SAVAŞ VE GÜVENLİK KONFERANSI’NDA SERGİLİYOR

Mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında kritik projeler geliştiren STM, bütünleşik bir yaklaşımla ele aldığı siber güvenlik konusunda yenilikçi ve proaktif çözümleriyle öncü bir rol üstleniyor.STM, ana sponsorlarından biri olduğu 4. Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı (ICWC)’nda siber güvenlik alanındaki kabiliyetlerini, bilgi birikimini ve projelerini sektör profesyonellerine ve üst düzey katılımcılara sergiliyor. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayelerinde Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı (ICWC)’nda, SSB’nin siber güvenlik alanında çizdiği vizyon doğrultusunda önemli yatırımlara imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş., ana sponsor olarak yer alıyor. Siber güvenlik konusunda yerli ve milli kaynakları kullanarak proaktif çözümler geliştiren STM, savunma ekosistemini ileri taşımak üzere gerçekleştirdiği girişimlerle, sunduğu katkının etki alanını genişletmeye devam ediyor.

4.Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı, bu yıl “Siber Güvenlikte Küresel Oyuncu Nasıl Olunur” teması altında 20-21 Kasım’da Ankara’da gerçekleşiyor. Uluslararası bilgi paylaşımı ve iş birlikleri için önemli bir platform sunan etkinlikte STM, siber güvenlik alanında geliştirdiği yerli ve milli ürünlerle birlikte kazanmış olduğu tecrübelerini, sektöre yön veren yetkinliklerini ve gelecek stratejilerini ülke temsilcilerinden sektör profesyonellerine, akademiden kamuya kadar alanında uzman isimlere aktarıyor.

“Siber güvenlik alanında kamu, akademi ve özel sektör iş birlikleri gerçekleştiriyoruz”

Konferans kapsamında gerçekleştirilen “Dijital Çağda Siber Savaş” başlıklı panelde görüşlerini paylaşan STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut hem savunma sistemlerinin hem de sivil yatırımların siber güvenliğini sağlamanın günümüzde taşıdığı öneme vurgu yaptı. Korkut; “İçinde bulunduğumuz teknoloji çağıyla beraber öne çıkan yapay zekâ, büyük veri ve IoT (nesnelerin interneti) gibi başlıklar, siber uzayın yeni bir muharebe ve güç alanı olarak ortaya çıkmasına neden oldu. Bu doğrultuda siber güvenliğin ülkeler, şirketler ve bireyler olmak üzere çok geniş bir kapsamda ele alınması gerekiyor. STM olarak yaşanan dijital dönüşümü yakından takip ediyor ve savunmadan sağlığa, ulaştırmadan enerjiye tüm sektörler ve kritik altyapılar için büyük tehditler barındıran siber güvenlik konusunda yoğun olarak çalışıyoruz. Yapay zekâ teknolojilerini kullanarak gelişmiş özellikler kazandırdığımız yenilikçi çözümlerimizi savunma sektörüne sunarken, geliştirdiğimiz altyapımızı farklı ihtiyaçlara adapte ediyoruz. Özel sektör, kamu ve akademide kurduğumuz iş birlikleriyle çözümlerimizi geniş kitlelere taşıyarak siber mücadeleye ulusal ve uluslararası ölçekte destek veriyoruz” dedi.

STM’den siber güvenlik alanında proaktif yaklaşım  

Siber güvenliği tüm boyutlarıyla ele alan STM; AR-GE çalışmaları, ürünleşen yazılımları, anahtar teslim projelerinin yanı sıra farkındalık yaratmak ve insan kaynağı yetiştirmek üzere faaliyetler yürütüyor. STM tarafından Ankara’da kurulan ve Türkiye’de bir ilk olan Siber Füzyon Merkezi (SFM) hem kamu hem de özel sektörden birçok kuruma Siber Tehdit İstihbaratı dahil olmak üzere bütünleşik bir yapıda hizmet veriyor. Geçtiğimiz ay lansmanı gerçekleşen kitle tabanlı zafiyet avcılığı platformu Bugshield güvenilir ve alanında yetkin siber güvenlik uzmanlarıyla kurumları bir araya getiriyor. Güvenlik mülakatlarından geçerek platforma üye olan araştırmacıların kurum envanterlerinde gerçekleştirdiği sürekli sızma testleri sayesinde tehditlere karşı hızlı aksiyon alınmasını sağlayan Bugshield, STM’nin en yeni çözümlerinden biri olarak öne çıkıyor. STM’nin siber güvenlik portföyünde tamamlayıcı bir ürün olarak sunduğu yerli ve milli bütünleşik siber güvenlik karar destek sistemi CyDecSys ise ağ topolojisi oluşturma, zafiyet tespit etme, riske göre sınıflandırma ve saldırı ağacı oluşturma gibi işlemleri otomatik hale getirerek, siber güvenlik süreçlerinin yönetimine destek oluyor.

STM, beş yıldır düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı siber güvenlik etkinliği olan CTF (Capture the Flag- Bayrağı Yakala) yarışmasıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sunarken; bünyesinde kurduğu STM Akademi’de verdiği siber güvenlik eğitimleriyle de geleceğe yatırım yapıyor.

STM, siber güvenlik alanındaki çalışmalarını yaptığı analizler ve hazırladığı raporlar ile ekosisteme katkı sunacak bilgi paylaşımına dönüştürüyor. Türkiye’nin ilk teknoloji odaklı düşünce merkezi STM ThinkTech tarafından periyodik olarak hazırlanan Siber Tehdit Durum Raporu ile öne çıkan siber saldırılar, zararlı yazılımlar, siber zafiyetler ve siber güvenlik altyapısına ilişkin önemli bir kaynak oluşturuyor.

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları