9. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı Gerçekleştirildi


slide2

Bu sene “Siber Güvenlik ve Nesnelerin İnterneti” temasıyla dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı ISC Turkey 2016 25 - 26 Ekim 2016 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ENISA’nın siber güvenlik ayı kapsamında Türkiye’de gerçekleştirilen tek etkinlik olan ISC Turkey, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu destekleriyle bu yıl da kamudan, özel sektörden ve üniversitelerden 1000’i aşkın katılımcıyı ağırladı.

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından 2006 yılından beri düzenlenen Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nda bu sene “Siber Güvenlik ve Nesnelerin İnterneti” konusu ele alındı. Konferansa HAVELSAN Genel Müdürü ve Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Kurul Üyesi Orhan Öğe, UDHB Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ve ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken’in yanı sıra kamudan, özel sektörden ve üniversitelerden birçok üst düzey isim katıldı.

Çeşitli panellerle “Siber Güvenlik ve Nesnelerin İnterneti” konusunun işlendiği konferansta en çok dikkat çeken ise “15 Temmuz Sonrası Ulusal Güvenlik Açısından Siber Güvenlik”  isimli panel oldu. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yönettiği panelde 15 Temmuz darbe girişiminden çıkarılan dersler doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve vatandaşlarımızın siber güvenlik noktasında almaları gereken önlemler ve siber güvenlik alanına yönelik yapılması gerekenler detaylı olarak konuşuldu. Bunun yanı sıra, "IoT ve Haberleşme Güvenliği", "IoT ve Enerji Güvenliği”, "Savunma Sanayii ve Siber Güvenlik", "Veri Mahremiyeti İhlalleri ve Önlemleri" ve "Yüksek Öğretimde Siber Güvenlik Eğitimi” panellerinde Siber Güvenlik ve Nesnelerin İnterneti konusu derinlemesine tartışıldı.  

Bu sene bir ilki gerçekleştiren ve liseler düzeyinde siber güvenlik farkındalığını arttırmak adına harekete geçen Bilgi Güvenliği Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde ve ISC Turkey 2016 kapsamında liseler arası siber güvenlik afiş yarışması düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerin tasarladıkları siber güvenlik afişlerini göndererek katıldıkları yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri konferansın ilk gününde sahiplerine verildi.    

Birçok firmanın sponsor olarak yer aldığı konferansa CyberMag dergisi de basın sponsoru olarak katkı verdi. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanına stant açan on üç firmadan biri olan CyberMag konferans boyunca katılımcılara dergi hakkında bilgi verdi ve geçmiş sayıları ücretsiz olarak dağıttı.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları