CDMVision, Türk Şirketlerini Küresel Rekabette Güçlü Kılıyor


CDMVision, Türk Şirketlerini

Küresel Rekabette Güçlü Kılıyor

Türkiye’nin milli ve yerli teknoloji şirketi CDMVision, pek çok alanda kullanılabilen Artırılmış Gerçeklik, 3 boyutlu görselleştirme ve etkileşim teknolojilerini bugünden sunarak üretim sanayiinin dünya genelindeki dönüşüm sürecine hazır olduğunu gösterdi. CDMVision tarafından geliştirilen Augmented Distant Services, Surface Projector, Variant Control, HoloZee ve CAD2AR gibi satışa hazır teknolojiler, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki üretim sanayiinden savunma sanayiine kadar pek çok farklı alanda kullanılabiliyor.

Ali Serdar Emre: “CDMVision, teknoloji treninin lokomotifinde yol alıyor”

Yerli ve milli bir teknoloji şirketi olarak dünya teknoloji arenasında Türkiye’nin hak ettiği seviyede bulunmasına katkı sağladıklarını belirten CDMVision Kurucu Ortağı Ali Serdar Emre, “CDMVision olarak sunduğumuz Artırılmış ve Sanal Gerçeklik çözümlerimizle şirketlerin dijital dönüşüm sürecine destek veriyoruz. Ayrıca onların iş süreçlerindeki verimliliği, hızı ve doğruluğu artırıp, maliyetlerini düşürüyor, ekipler arasındaki işbirliğini ve ekip yetkinliklerini zenginleştiriyoruz. Artırılmış ve Sanal Gerçeklik uygulama ve çözüm geliştirme alanında farklı endüstrilerdeki 20 yılı aşkın tecrübemizle CDMVision olarak kurumlara, sektörlere ve iş alanlarına özel Artırılmış ve Sanal Gerçeklik yol haritaları, proof-of-concept çalışmaları, ürün, çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz” dedi. CDMVision; Çoklu Kullanıcılı AR/VR Deneyimi, AR Çözümleri ile IoT Tabanlı Cihazlar ve AR Motoru gibi çözümler sunmanın yanı sıra Augmented Distant Services, HoloZee, Variant Control ve CAD2AR gibi ürünler ile endüstriye katkı sağlıyor.

Ali Serdar Emre: “Dijital dönüşüm ile iş yapış şekli kökten değişiyor”

Dünya genelinde, özellikle de sanayide önemli bir dönüşümün yaşanmakta olduğunu belirten Emre, “Araştırmalarımız gösterdi ki sadece Avrupalı sanayi şirketleri, 2020 yılına kadar 140 milyar Avronun üstünde  bir dijital dönüşüm yatırımı gerçekleştirmiş olacaklar. Süreçler tamamlandığındaysa, dijitalleşen ürün ve hizmetlerin Avrupa sanayiine yıllık ek getirisinin 110 milyar Avro civarında olacağı öngörülüyor. Sadece Almanya’nın dijital dönüşümü tamamlaması sonrasında işletme maliyetlerinde yüzde 20 oranında azalma meydana gelecek” dedi.

Endüstri 4.0 dönüşümünün sürdüğü günümüzde, sürecin en can alıcı noktalarından birinin Artırılmış ve Sanal Gerçeklik olacağını hatırlatan Emre, 2019 yılı sonuna kadar dünyada Artırılmış Gerçeklik için donanım, yazılım ve hizmetler gibi yatırımlara harcanacak miktarın 19,2 milyar Doların üzerinde olacağını tahmin edilirken bu rakamın 2025 yılına kadar 40 milyar Doları aşabileceğini aktardı. “Dönüştürücü potansiyeli ile Artırılmış Gerçeklik, iş yapış şekillerinin dönüşmesinde kritik rol oynayacak. Özellikle üretim sanayiinde elde edilecek maliyet düşürme etkisinin yanı sıra satış ve pazarlama departmanları da dijital dönüşümden maksimum yararlanacaklar. Ürünlerin görselleştirilmesiyle satışların daha yüksek kâr marjlarıyla mümkün olacağı yakın gelecekte ayrıca paylaşımlı Artırılmış Gerçeklik deneyimi, prototip ve satış analiz maliyetlerini de düşürerek ürünlerin daha uygun fiyata imal edilebilmesini sağlayacak. Dijital dönüşümün bir başka getirisi de, üretim süreçlerine direkt erişim sağlanması sayesinde, üretim sürelerinin kısalmasıyla ürün satış döngüsünün hızlanması olacak.”

Ali Serdar Emre: “Artırılmış Gerçeklik neden bu kadar önemli?”

Dijital dönüşümde Artırılmış Gerçekliğin öneminin her gün daha da arttığını aktaran Emre, “Bugün artık Artırılmış Gerçekliğin sağladığı katkıları göz ardı etmek mümkün değil. Operasyonel verimliliği artıran Artırılmış Gerçeklik, aynı zamanda genel maliyetlerin düşürülmesine de yardımcı oluyor. Farklılaştırılabilen hizmet ve ürünler, daha gelişmiş satış ve pazarlama faaliyetlerine olanak sunup yeni eğitim metotları ve yüksek üretim kalitesi de sağlıyor” dedi.

Augmented Distant Services: Haberleşmeyi 3 boyutlu zenginleştiren yerli teknoloji

Haberleşmeyi 3 boyutlu zenginleştiren Augmented Distant Services; tüm endüstrilerde bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan yapılabilmesini sağlayan bir ürün. Bir yandan saha personelinin uzaktan yönlendirmelerle etkin ve verimli çalışması sağlanabilirken ayrıca artırılmış gerçeklik destekli öğrenme sayesinde de personelin hızlı ve etkin oryantasyonu ile de verimlilik artırılabiliyor.

ADS teknolojisinde ekranı olan herhangi bir cihazdan, farklı konumdaki bir artırılmış gerçeklik gözlüğüne, tablete veya telefona bağlanılıyor. Ses ve görüntü iletişiminin yanı sıra sahadaki kişiye ne yapması gerektiği 3 boyutlu öğeler vasıtasıyla anlatılıyor ve böylelikle anlaması kolaylaştırılıyor. Teknolojiyi eşsiz kılan özellik ise görsel ve işitsel yönlendirmelere ilave olarak 3 boyutlu animasyon veya kılavuzluk edecek belge-dokümanın da ekrana yansıtılabiliyor olması.

Surface Projector: Kalite kontrolü farklı boyuta taşıyor

Sanal nesneler veya simülasyonların, gerçek bir nesnenin yüzeyinde görselleştirmesini sağlayan Surface Projector, ön üretim aşamasındaki prototipler hakkında yapılan görüşmeler ve toplantılarda, katılımcıların anlama ve kavrama seviyelerinin artırılmasına yardımcı oluyor. Artırılmış Gerçeklik Nesne Tanıma özelliği ile yüksek hassasiyetli üst üste binme sayesinde ayrıca üretilen ürünün üretilmesi istenen dijital kopya ile olan farklılıkları tespit edilebiliyor. AR Surface Projector çözümü, nesneyi kenar algılama yöntemi ile tanır ve böylece üretim süreci devam ederken hem hata çok hızlı tespit edilebilir hem de ek maliyet getirecek çok sayıda hatalı üretimin önüne geçilebilir.

HoloZee, CAD2AR ve Variant Control teknolojileri

Enformasyon ve eğlence kullanımı amaçlı tasarlanan çok kullanıcılı Artırılmış Gerçeklik uygulaması HoloZee, örnek olarak bir havaalanı çevresindeki hava trafiğinin gerçek zamanlı olarak, kullanıcı tarafından HMDs (HoloLens) veya tablet kullanılarak incelenmesini sağlıyor.

CAD datasının Artırılmış Gerçekliğe taşıyan CAD2AR altyapısı sayesinde veri transfer hızı artırılıyor. Yüksek seviyedeki bilgi paketlerini yüzde 94,5 oranında sıkıştırabilmesiyle CDMVision tarafından geliştirilen Artırılmış Gerçeklik teknolojilerinin mevcut 4.5G iletim altyapısında kullanımı mümkün kılınıyor.

Variant Control teknolojisi ise müşteri tarafından seçilmiş özelliklerin ilgili üründe uygulanıp uygulanmadığının hızlı tespitini sağlıyor. Son kontrolü yapan teknisyen, Variant Control üzerinden ürüne baktığında, eskiden kâğıt üzerinden yapılan kontrolleri ekran üzerinden hızlıca ve hatasız yapıp, teslimata onay veya ret verebiliyor.

Sayısız yerli ve yabancı referanslar

Bugün Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden oluşan Borçelik, Türk Telekom, Arçelik, Havelsan ve Expo2016 Antalya gibi başlıca referanslara sahip CDMVision, KOBİ’lerde verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bursa Ticaret Sanayi Odası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü desteği ile hayata geçirilen Bursa Model Fabrika’da Augmented Distant Services ile yer alıyor.

CDMVision’ın en büyük gurur kaynaklarından biri ise Augmented Distant Services ürününün, Almanya’nın önde gelen araştırma kurumlarından biri olan Frauenhofer Enstitüsü tarafından hayata geçirilen geleceğin çalışma alanları ve fabrikalarının  simüle edildiği Future Work Lab için seçilmiş olması.  CDMVision’ın artırılmış gerçeklik ürünü Augmented Distant Services, Future Work Lab’de geleceğin iş alanlarını deneyimleme konusunda dünyanın önde gelen birçok firmasını teknolojileri ile beraber yer alıyor.

CDMVision sahip olduğu ürünlere ilave olarak Artırılmış Gerçeklik konusunda müşteri talebine göre özel çözümler de geliştirme yeteneğine sahip. Bunlardan biri, Stuttgart 21 Projesi’nin Artırılmış Gerçeklik Çözüm Ortağı olarak CDMVision’ın, Avrupa’nın en büyük demiryolu ve şehir planlama projesinin bitmiş halinin proje aşamasında Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile gezilebilmesini sağlayarak ziyaretçilere bu deneyimi yaşatması.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları