DARK WEB’DE 500 DOLARA DDOS SALDIRISI SATILIYOR!


DARK WEB’DE 500 DOLARA DDOS SALDIRISI SATILIYOR!

DDoS saldırıları, siber korsanlar tarafından ele geçirilen bilgisayarların aynı anda tek bir servise yüklenerek çökmesine dayanan popüler bir siber saldırı türü. Komtera Teknoloji güvenlik uzmanlarına göre saldırı sayılarının her yıl %15 arttığı DDoS saldırılarına karşı şirketlerin bir savunma planı oluşturması gerekiyor.

Günümüzde kamu hizmetleri, mobil uygulamalar, web sayfaları, e-posta hizmetleri veya DNS hizmetleri birçok siber saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Hedeflenen internet hizmetini erişilemez hale getiren bir siber saldırı biçimi olan “Dağıtılmış Hizmet Reddi” (DDoS), Komtera Teknolojinin güvenlik uzmanlarına göre gerçekleşme maliyetinin ucuz olduğu ve etkilerinin büyük kayıplara yol açtığı bir siber saldırı çeşidi olarak öne çıkıyor.

DDoS Saldırıları Her Yıl %15 Artıyor

Her yıl  saldırı sayısı %15 artan ve saldırıya uğrayan hizmeti tamamen kullanılamaz hale getiren DDoS saldırılarında, saldırganların yüksek veri yükü elde etmek için çeşitli teknikleri kullanarak çok daha fazla veri trafiği oluşturduğunu belirten Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, 2018’deki en büyük DDoS saldırısının saniyede yaklaşık 1,7 Terabayt veri trafiği oluşturduğunu ve bunun IoT cihazlarının artmasıyla sürekli arttığını ifade ediyor.

500 Dolara DDoS Saldırısı Satılıyor

Gerçekleşme amaçlarında eğlenmek, rakipleri yavaşlatmak veya kamuoyunu etkilemek gibi nedenler olan DDoS saldırıları, Dark Web’de yaklaşık 500 dolara satın alınabiliyor. DDoS saldırısına uğrayarak hizmet veremeyen şirketler finansal maliyetlere ek olarak itibar kaybına uğrayarak uzun vadede ciddi zararlar görüyor.

DDoS İle Nasıl Savaşılır?

DDoS saldırılarına karşı mevcut çözümlerin varlığının sınırlı etkilerde kalabildiğini ifade eden Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, tüm çözümlerin bir noktada tıkanabildiğini ve saldırılar karşısında sunulan hizmetin korunamadığını belirtiyor. DDoS saldırıları ile mücadele için öncelikle sorunun kaynağını belirlemek adına bir uzman ile görüşülmesi, daha sonra saldırıyı azaltmak için nedenlerin belirlenmesine yönelik günlük kayıtların irdelenmesi gerekiyor. Sorunu teşkil eden nedenlerin belirlenmesi ve sonrasında atılacak gerekli adımlar için stratejilerin oluşturulmasında uzman bir ekibe ihtiyaç duyulacağını belirten Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, DDoS saldırılarına karşı mücadelenin tek başına işletmeler ya da servisler tarafından gerçekleşemeyeceğini ve sorun çözücü önlemler için uzman ekiplerle ortaklaşa bir çalışmanın gerektiğini dile getiriyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar







İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları