Milli İşletim Sistemi Pardus’a, Yerli Antivirüs Güvenlik Yazılımı Geliştirildi.


Milli İşletim Sistemi Pardus’a, Yerli Antivirüs Güvenlik Yazılımı Geliştirildi.

 

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren CHOMAR Antivirüs şirketi tarafından Milli işletim sistemi Pardus’a Yerli Güvenlik Yazılımı geliştirildi.

16-18 Ocak 2019 tarihlerinde kapılarını Doha Exhibition Convention Center’da  3. defa açan Turkey Expo  Qatar etkinliğinde “Platinum Technology Sponsor” olarak yer alan şirket, Pardus için geliştirdiği Yerli Antivirüs Güvenlik Yazılımının tanıtımını gerçekleştirdi.

Turkey Expo Qatar fuarı açılışı Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı H.E. Sultan Bin Rashid Al-Khater ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati'nin kurdele kesimiyle gerçekleştirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyetin fuarı ziyareti ile de devam etti.

 

CHOMAR Antivirüs standına gerçekleştirilen ziyaretlerde Sayın Bakanımız şirket CEO’su S. Bilgehan Üstündağ’dan Milli işletim sistemi Pardus’a geliştirdikleri siber güvenlik ürünü hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin yazılım sektöründe gelişmiş teknolojilere sahip olduğu, bu ürünlerin de bu gelişmeler sonucunda ortaya çıktığı, Türkiye’de özellikle yüksek teknoloji geliştiren girişimcilere destekler verildiği belirtildi. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı ise, Katar’ın sürekli siber saldırı aldığını, bu ürünlerin Katar için önemli olduğunu ve Katar’lı kurumlara bu ürünlerin tanıtım ve iş birliği yapılması için ziyaret edilmesi gerektiğine değindi.

CHOMAR Antivirus, Milli işletim sistemi Pardus’ta oluşabilecek güvenlik sorunlarına karşı koruma sağladığını belirten şirket CEO’su Üstündağ, Pardus işletim sistemi için geliştirilen Antivirüs  güvenlik yazılımını Türkiye’de %100 yerli imkanlarla gerçekleştirdiklerini ve Pardus’a Antivirüs çözümü sunan yerli tek ürünün kendilerinde olduklarını ifade etti.

Şirket CEO’su Üstündağ, Yerli ve Milli işletim sistemi olan Pardus’un Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teknolojide “yerli ve milli ürünler” çağrısından sonra büyük bir önem kazandığını belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarının TÜBİTAK’ın çalışmalarıyla birlikte Pardus’a geçiş yapmaya başladığını, Geçiş yapan kurumların antivirüs ihtiyaçlarına yanıt vermek adına Türkiye’de Pardus işletim sistemine uygun ilk ve tek Antivirüs yazılımı geliştirdiklerini belirtti.

 

Aynı zamanda büyüyen siber güvenlik pazarı hakkında bilgi veren Üstündağ, Küresel siber güvenlik pazarının 2022'ye kadar 240 Milyar dolara ulaşmasının, Ortadoğu pazarının ise 2022 Yılında 22 Milyar Doları aşmasının beklendiğini, dolayısıyla 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için ülke olarak bu sektörden muhakkak pay alınması gerektiğini belirtti.

CHOMAR Antivirüs ürünlerini mevcutta Devlet Malzeme Ofisi Tekno Katalog kapsamında sipariş verilebileceğine değinen Üstündağ, Pardus destekli Yerli Antivirüs Güvenlik yazılımına yakın zamanda Devlet Malzeme Ofisi Tekno Katalog kapsamında da ulaşılabileceğini belirtti.

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini aktaran Üstündağ, KOSGEB destekleri ve öz kaynak kullanımı ile ürünleri geliştirdiklerini, 2018 yılında KOSGEB Tekno Yatırım projesine başladıklarını ve 2019 yılında 5 milyonu KOSGEB destekli olmak üzere 35 milyon TL tutarında bir Ar-Ge yatırımı yapmayı planladıklarını aktardı.

Akıllı televizyonlardan, mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede ürünlerinin olduğunu, bireysel veya kurumsal müşterilere çözüm sağladıklarını belirten Üstündağ, herkesi yerli siber güvenlik ürünleri kullanmaya davet ettiğini belirtti.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları