10. IDC Türkiye CIO Zirvesi’nde; Lider BT Yöneticileri; IDC Global Analistleri ile Dijitalleşme, Sektörlere Yön Veren Teknolojik Eğilimleri ve Stratejik Yol Haritalarını Tartıştı


10. IDC Türkiye CIO Zirvesi’nde;

Lider BT Yöneticileri; IDC Global Analistleri ile

Dijitalleşme, Sektörlere Yön Veren Teknolojik Eğilimleri ve Stratejik Yol Haritalarını Tartıştı

Türkiye’nin önde gelen 500‘den fazla Bilişim liderinin katılımı ile, onuncu IDC CIO Summit 2019 Zirvesi için 7-9 Nisan tarihleri arasında Gloria Golf Resort Antalya’da“Artırılmış İnovasyon ve Otomasyon Çağı için Stratejik Yaklaşımlar”teması altında teknoloji, ürün ve hizmet sağlayıcıları ile önde gelen BT liderleri, IDC Global Analistleriyle birlikte sektörlere yön veren teknolojik eğilimleri ve stratejik yol haritasını tartıştı.

Konferansın açılışını yapan IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, “Günümüzün ekonomik ortamında, BT’den beklenti, teknolojiye yeterince iyi, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak. Müşterileri memnun etmek, müşterilerin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde yakalamak ve bu ihtiyaçları karşılamak ve hatta müşteri memnuniyetinin ötesine geçmek artık her CIO’nun hedefi. CIO’lar, yeni teknolojiler için gereken insan kaynağı-yeteneklerin yetersizliği nedeni ile, etkili beceri geliştirme ve var olan kısıtlı kaynağı elde tutmak için farklı stratejiler geliştirmek zorunda. Başarılı dijital stratejiler için ise BT organizasyonun tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Artık CIO’ların başarısı sadece operasyonel performans göstergeleri ile değil, işletme performansına ve büyümesine katkısı ile ölçülüyor.” dedi.

IDC EMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CEMA Bölgesi Genel Müdürü Steven Frantzen ise, 2022’ye kadar küresel GSYİH’nın %60’ını dijitalleşen ürün ve servislerin oluşturacağını, bununla beraber Avrupa’daki CEO’ların %65’inin başarılı bir dijital dönüşüm stratejisi sunma konusunda büyük bir baskı altında olduğunu belirtti. Artık şirketlerin; yeni teknolojileri deneyimlemekten, bu teknolojilerle artırılmış inovasyon yarattıkları bir döneme girdiğini belirten Steven Frantzen, gelecek iki yıl içerisinde kurum çapında entegre bir teknoloji mimarisine sahip olan dijitalleşmede kararlı şirketlerin sayısının %33’lerden %90’lara yükseleceğini vurguladı.

IDC Avrupa Bölgesi Müşteri Danışmanlığı Yöneticisi Marc Dowd dijital dönüşüm ile ortaya çıkan yeni metriklerden ve temel performans göstergelerindeki değişimlerden bahsettiği sunumunda; 2023'te kurumların %95’inin yeni dijital performans göstergeleri kullanacağını, bununla beraber halihazırda kurumların %39’unun henüz dijital performans göstergelerine sahip olmadığını belirtti. Bu süreçte BT yöneticilerinin de BT etkinliğini ölçme konusundaki yaklaşımlarını yeniden düşünmeleri gerektiğini belirten Marc Dowd, bu dönüşümü başarı ile gerçekleştiren kurumların müşteri deneyimi, rekabet avantajı ve yeni iş modelleri alanlarında ciddi kazanımlar sağlayacağının altını çizdi.

IDC Finans, Üretim ve Perakende İçgörüleri Başkan Yardımcısı Ivano Ortis, artık tüketicilerin yaşadığı deneyimin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu ve müşteri memnuniyetinin, kurumların finansal performansına direkt etki yaratan kritik bir parametre olduğunu paylaştı. Avrupa’daki şirketlerin en önemli stratejik iş önceliğinin müşteri deneyimi olduğunun altını çizen Ivano Ortis, bu alanda başarıya ulaşmak için kurumların yeni bir müşteri deneyimi mimarisi tasarlaması ve müşteri deneyimi odaklı bir dijital platforma yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

IDC Türkiye’nin yapmış olduğu CIO anketi sonuçlarını detaylı bir sunumla katılımcılara aktaran IDC MEA ve Türkiye Bölge Genel Müdürü Jyoti Lalchandani, maliyet yönetiminin ve verimliliğin Türkiye'deki CIO’lar arasında öneminin arttığına dikkat çekerek, BT departmanlarının sahip olduğu bütçe, çalışan sayısı gibi kaynakların geçtiğimiz yıllara göre benzerlik gösterdiğini; bununla beraber kurumların CIO'lardan iş sonuçlarına çok daha fazla katkı sağlamasını beklediğini belirtti. 2019 ve 2020 yıllarında gelişmiş güvenlik çözümlerinin, yapay zeka uygulamalarının ve bulut bilişimin en çok yatırım yapılacak alanlar olacağını ileten Jyoti Lalchandani, iş birimleri ve BT departmanları arasındaki uyumun, kurum ölçeğinde tek bir dijital stratejinin varlığının ve yeni teknolojilere hakim yetenek havuzuna sahip olmanın önümüzdeki dönemde kurumlar arasında farkı yaratacak unsurlar olacağını vurguladı.

Her yıl konferansa damgasını vuran IDC CIO ödülleri için bu sene 50’den fazla firmanın 100’ü aşkın proje başvurusuyla bu yıl rekor kırıldı. 39 proje ödüllendirildi ve yılın CIO’su ödülü sahibini buldu. Tüm projeler, üst düzey BT yöneticileri ve CIO’lardan oluşan jüri tarafından değerlendirirldi. CIO’lardan oluşan 106 kişilik jüri ekibinin oylarıyla belirlenen, 2019 yılının ödül alan projeleri şu şekilde:

2019 Yılın CIO’su:

Hayriye Karadeniz, Ford Otosan A.Ş.

2019 Yılın En İyi İnovasyon Projesi:

DeFacto – DeFacto Dijital Mağaza

2019 Yılın En İyi Değişim Yönetimi Projesi:

Otokoç Otomotiv – Dijital Ofis (Kiralama Ofislerinde Dijital Uygulamalar)

2019 Yılın En İyi BT Yönetişimi Projesi:

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. – BT Geçiş ve Servis Sürekliliği Model Kurulumu

2019 Yılın En İyi İş Etkinleştirme Projesi:

Ford Otosan A.Ş. – Akıllı Üretim Bilgi Sistemi

2019 Yılın En İyi Maliyet Verimliliği Projeleri:

Aksigorta A.Ş.– ADA-Aksigorta Dijital Asistan

Sefamerve – E-ihracat Destekli Tekil Ürün Bazlı Konsinye Stok Yönetim Projesi

2019 Yılın En İyi Müşteri Deneyimi Projeleri:

Arkas Holding A.Ş. – Arkas Cloud Datacenter Migration

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. – Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları